Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Σερβία: Στη Μόσχα για χορήγηση δανείου


Στη Μόσχα θα μεταβεί ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Σερβίας Μλάτζαν Ντίνκιτς, προκειμένου να συναντηθεί με το Ρώσο ομόλογό του Αντόν Σιλουάνοφ και να συζητήσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη χορήγηση δανείου ύψους ενός δισ. δολαρίων για την ενίσχυση του σερβικού προϋπολογισμού.

«Κατ' αυτόν τον τρόπο, η βοήθεια για την εκτέλεση του προϋπολογισμού, στην οποία είχαμε υπολογίσει, θα υλοποιηθεί» δήλωσε ο κ. Ντίνκιτς στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ, εμφανώς ικανοποιημένος από την πρόσκληση του Ρώσου ομολόγου του.

Ο κ. Ντίνκιτς υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει μία και μόνη λύση για τις οικονομικές δυσκολίες», αλλά σημείωσε ότι «μπορεί να δεσμευτεί ότι ο ίδιος θα παλέψει για κάθε μία θέση εργασίας».

Στόχος είναι η πλήρης σταθεροποίηση των δημόσιων οικονομικών, που θα έχει αντίκτυπο και στην οικονομία, παρατήρησε ο Σέρβος υπουργός και σημείωσε την ανάγκη μεγαλύτερων επενδύσεων στον αγροτικό τομέα και ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στα συστήματα ύδρευσης και άρδευσης.

«Η "ατζέντα" του Ιανουαρίου περιλαμβάνει συνομιλίες με πρόσωπα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την κυβέρνησή τους και τη σύναψη διακρατικής συμφωνίας, η οποία και θα διευρύνει τη διμερή συνεργασία», τόνισε ο κ. Ντίνκιτς και πρόσθεσε ότι «θα έχει επίσης συζητήσεις με την Παγκόσμια Τράπεζα».

Ο Σέρβος υπουργός αναμένει ακόμη ότι οι συνομιλίες με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα διεξαχθούν στις αρχές της άνοιξης και, όπως τόνισε, η συμφωνία με το Ταμείο αναμένεται να αποτελέσει εγγύηση για μεγαλύτερη νομική ασφάλεια για όσους επενδύουν στη Σερβία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...