Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Σταθερή η πολιτική η πολιτική της Σερβίας σχετικά με το Κόσοβο

Ο Σέρβος ΥΠΕΞ, Βουκ Γέρεμιτς
Σε όλους τους τόνους, η Σερβία λέει πως, ό,τι και να συμβαίνει σε σχέση με την ΕΕ, η στάση της χώρας σχετικά με το Κόσοβο δεν αλλάζει.

Το αυτό δήλωσε ο Σέρβος ΥΠΕΞ, Βουκ Γέρεμιτς, το πρωί της Τετάρτης, από το Βελιγράδι, αναφερόμενος στον δρόμο που πήρε η χώρα του, έπειτα από ένα ακόμα όχι της ΕΕ σχετικά με την είσοδο της Σερβίας στην Ένωση.

Η Σερβία επρόκειτο να αρχίσει τις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις στις 9 Δεκεμβρίου, όμως αντ’αυτών θα έπρεπε να απορρίψει το 1244 ψήφισμα του ΟΗΕ το οποίο αφορά στην εκπροσώπηση της Πρίστινα, στην περιοχή.

«Η Σερβία δεν προτίθεται να αποδυναμώσει τη φωνή της Πρίστινα ή να εμποδίσει τη συμμετοχή της σε fora της περιοχής. Όμως, η άλλη πλευρά επέμενε ότι δεν τίθεται θέμα συμμετοχής, αλλά ιδιότητας μέλους, κάτι στο οποίο είμαστε κάθετα αρνητικοί».

Τέλος, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το σερβικό πρακτορείο Tanjug, η Σερβία επιθυμεί, με τη βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών και της Ρωσίας να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων, ιστορία στην οποία το Κόσοβο είχε πρωταγωνιστικό ρόλο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...