Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Νίκολιτς: Μόλις εκλεγώ θέλω να συναντηθώ με τη Μέρκελ

Ο προεδρικός υποψήφιος Τόμισλαβ Νίκολιτς δήλωσε σήμερα ότι μετά την εκλογή του στην προεδρία της Σερβίας θα ήθελε η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα επισκεφθεί να είναι η Γερμανία και να έχει συνομιλίες με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Σε συζήτηση με μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων και πολίτες στο Βελιγράδι, ο κ. Νίκολιτς ανέφερε ότι επιθυμεί να εδραιώσει διαφορετικές σχέσεις με τη Γερμανία, η οποία είναι «ηγέτιδα δυναμη στην ΕΕ» και ανέφερε ότι είναι δυνατό να ενδυναμωθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στο πεδίο των επενδύσεων

«Μου φαίνεται ότι η φήμη της Γερμανίας στα μάτια των πολιτών της Σερβίας πλήττεται αδικαιολόγητα.Η Γερμανία κάνει πολλά γι εμάς, αλλά δεν πρέπει να αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο σε ορισμένα αιτήματα που αφορούν το Κόσοβο, επειδή οι πολίτες της Σερβίας τότε θεωρούν ότι αυτή είναι η μόνη συνεργασία με τη Γερμανία» υπογράμμισε.

Ο αρχηγός του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος πρόσθεσε ότι ορισμένες πόλεις στη Γερμανία έχουν μεγαλύτερο προϋπολογισμό από τον προϋπολογισμό ολόκληρης της Σερβίας και σημείωσε ότι όταν αυτό λαμβάνεται υπόψη «τότε κατανοούμε πού είναι η θέση μας και πώς πρέπει να συνομιλούμε με τους άλλους».

Ο κ. Νίκολιτς εκτίμησε ως «πολύ ορθή» την προσέγγιση της ΕΕ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές, βουλευτικές και δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή στη Σερβία, σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος (DS) δεν είχε ευθεία στήριξη από τις Βρυξέλλες. Τόνισε δε ότι κανένας υποψήφιος στις εκλογές αυτές δεν είχε τέτοια στήριξη.

Ο κ. Νίκολιτς είπε ότι το SNS επιθυμεί τη συνεργασία της Σερβίας με την ΕΕ και τη Ρωσία.

«Υπολογίζουμε στις επενδύσεις από την ανατολή και τη δύση. Δεν θα τις διαχωρίσουμε σε εκείνες που χρειαζόμαστε και εκείνες που δεν έχουμε ανάγκη, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι. Η πολιτική μας ιδέα είναι στην περιοχή της Σερβίας να ενωθούν η δύση με την ανατολή» επισήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...