Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Σερβία: «Μακρύς και αβέβαιος» ο δρόμος προς την ΕΕ

«Μακρύς και αβέβαιος» είναι ο δρόμος για την ένταξη της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο η χώρα δεν προτίθεται να αλλάξει στάση απέναντι στο Κόσοβο για να εξασφαλίσει την ένταξη
είπε ο Σέρβος πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς στο Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν χθες.
Η μετάβαση του Νίκολιτς στη Μόσχα αποτέλεσε το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό αφότου εξελέγη πρόεδρος της Σερβίας την 20ή Μαΐου. Η συνάντηση ήταν η πρώτη που είχε και ο Πούτιν με οποιονδήποτε ξένο ηγέτη πέραν των κρατών της πρώην σοβιετικής ένωσης αφότου αναδείχθηκε ξανά πρόεδρος της Ρωσίας για εξαετή θητεία την 7η Μαΐου.
«Βλέπουμε τη Σερβία ως μια αδελφή χώρα», είπε ο Πούτιν. «Η Σερβία είναι ένας εταίρος της Ρωσίας στα Βαλκάνια», ανέφερε από την πλευρά του ο Νίκολιτς.
«Η Σερβία βρίσκεται στον δρόμο για [την ένταξη] στην ΕΕ. Είναι ένας μακρύς και αβέβαιος δρόμος. Θα ανατάξουμε τη χώρα βάσει των κανόνων που υφίστανται στην ΕΕ», είπε ο Νίκολιτς στον Πούτιν, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Itar-Tass και το σερβικό Tanjug. Όπως σημείωσε, δεν έχει ακούσει ότι έχει τεθεί ο όρος η Σερβία να αναγνωρίσει το Κόσοβο. «Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, ακόμη κι αν σημάνει την διακοπή των διαπραγματεύσεων» για την ένταξη, ξεκαθάρισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...