Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΠΣΑΤ: Συνάντηση βαλκανικών χωρών στη Βουλγαρία


Τα κρούσματα βίας στους αθλητικούς χώρους, το ντόπινγκ, και τα «στημένα παιχνίδια» ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση των εκπροσώπων των Συνδέσμων Αθλητικών Συντακτών των χωρών της Βαλκανικής, που διοργανώθηκε στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας.

Τη χώρα μας εκπροσώπησε το μέλος του ΠΣΑΤ και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητικών Συντακτών (UEPS), Γιάννης Δάρας.

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι εννέα από τις δώδεκα Βαλκανικές χώρες. Απουσίασαν η Σλοβενία, η Τουρκία και η Αλβανία. Μετά τη λήξη των εργασιών του Συνεδρίου οι συμμετέχοντες υπέγραψαν διακήρυξη ενάντια στη βία και τα «στημένα παιχνίδια» στο ποδόσφαιρο. Η διακήρυξη θα προωθηθεί στον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί και την AIPS.

Στο περιθώριο της συνάντησης και με αφορμή το παιχνίδι των Εθνικών ομάδων της Ελλάδας με τη Βοσνία, που θα διεξαχθεί στις 12 Οκτωβρίου για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2012, οι Βόσνιοι συνάδελφοι που θα καλύψουν τον αγώνα, πρότειναν στον ΠΣΑΤ να γίνει φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας 5Χ5 ή 6Χ6 μεταξύ των ρεπόρτερ των δύο χωρών το πρωί της 12ης Οκτωβρίου ώστε να σταλεί ένα μήνυμα φιλίας στους οπαδούς των δύο ομάδων. Η ρεβάνs δε να γίνει στη Βοσνία τον Μάρτιο του 2013.

Ο ΠΣΑΤ αποδέχθηκε με ιδιαίτερη χαρά το αίτημα. Το παιχνίδι θα τελεί υπό την αιγίδα της UEPS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...