Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Με τον Αλβανό ομόλογό του συναντήθηκε ο Αβραμόπουλος

Στην καθιέρωση τακτικής συνάντησης τους, δύο φορές το χρόνο, συμφώνησαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδος και Αλβανίας κατά τις συνομιλίες που είχαν σήμερα στην Αθήνα. Παράλληλα, θα εισηγηθούν στις... κυβερνήσεις τους την πραγματοποίηση ετήσιας τακτικής διακρατικής διαβούλευσης, με τη συμμετοχή συναρμοδίων κατά περίπτωση υπουργών.
Στη δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους, ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε την κοινή βούληση να προχωρήσει η προεργασία ώστε να υπογραφεί η συμφωνία για τον αγωγό ΤΑΡ, όπως και να διευθετηθούν «σύντομα» οι εκκρεμότητες που αναφέρονται στη συμφωνία οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών.

Υπενθυμίζοντας, τέλος, ότι οι δύο χώρες είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, αυριανοί εταίροι στην ΕΕ και γείτονες με κοινά συμφέροντα, ο υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ελληνική εθνική μειονότητα -ως «γέφυρα φιλίας των δύο λαών»- θα βλέπει τη θέση της να βελτιώνεται, όσο προοδεύει η Αλβανία.

Την επιθυμία να προχωρήσει η Αλβανία στην υπέρβαση των εκκρεμοτήτων ως προς τη συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα, «με βάση τα εθνικά Συντάγματα και το διεθνές δίκαιο» εξέφρασε στις δηλώσεις του και ο Αλβανός ΥΠΕΞ, Εντμοντ Παναρίτι, ο οποίος είχε συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...