Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Επαναλειτουργεί από σήμερα το αεροδρόμιο της Βάρνας

English: Varna Airport Deutsch: Varna Airport ...
Image via Wikipedia
Varna airport
Image via Wikipedia
Επαναλειτουργεί, από σήμερα, το αεροδρόμιο της βουλγαρικής πόλης Βάρνας, σύμφωνα με ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρείας του αερολιμένα Fraport Twin Star Airport Management, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου στο διαδίκτυο.

Από τον Οκτώβριο του 2011, η διαχειρίστρια εταιρεία επένδυσε ποσό περίπου 20 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση των υποδομών στο αεροδρόμιο της Βάρνας και το διάστημα των εκτελούμενων εργασιών, ο αερολιμένας παρέμεινε κλειστός για τους επιβάτες και δεν εκτελούνταν πτήσεις.

Το Νοέμβριο του 2011, η Fraport Twin Star υπέγραψε συμβόλαιο με την τουρκική κοινοπραξία TIE-ICDAS, για την κατασκευή δύο νέων επιβατικών σταθμών, που εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 130 εκατ. λέβα (περίπου 65 εκ. ευρώ).

Εξάλλου, τον Ιούλιο του 2011, η Fraport Twin Star (διαχειρίζεται και τον αερολιμένα του Μπουργκάς) ανακοίνωσε επενδυτικά σχέδια, ύψους περίπου 85 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των δύο αεροδρομίων (Βάρνας και Μπουργκάς), η υλοποίηση των οποίων αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη τριετία. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, τα έργα αναμένεται να δημιουργήσουν περίπου 1500 νέες θέσεις εργασίας.

Έπειτα από την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης των υποδομών στον αερολιμένα της Βάρνας, θα εξυπηρετούνται, ετησίως, περίπου δύο εκατομμύρια επιβάτες.

Η Fraport Twin Star Airport Management (κοινοπραξία γερμανικών και βουλγαρικών συμφερόντων) ανέλαβε το 2006 τη διαχείριση των δύο αεροδρομίων. Μέλη της κοινοπραξίας είναι η βουλγαρική Chimimport (40% του μετοχικού κεφαλαίου) και η γερμανική Fraport.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...