Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την ΕΤΕπ θέλει η Ρουμανία

H Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διευκόλυνση της πρόσβασης των... μικρoμεσαίων επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση, αυξάνοντας το μερίδιο των δανείων που χορηγεί προς τον τομέα αυτό, εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών της Ρουμανίας.

Η υπουργός Οικονομικών της χώρας, Ιοάνα Πετρέσκου συναντήθηκε χθες με αντιπροσωπεία της EIB, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού, Μιχάι Τανασέσκου.

«Η ΕΙΒ υπήρξε πάντα σημαντικός συνομιλητής του υπουργείου Οικονομικών. Οι ρουμανικές Αρχές χρειάζονται την τεχνογνωσία της ΕΙΒ για να υλοποιήσουν κάποια δημόσια και ιδιωτικά έργα σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο», σημείωσε η κ. Πετρέσκου στη διάρκεια της συνάντησης.

Υπογράμμισε δε, ότι εκτιμά την υποστήριξη της Τράπεζας τόσο για την υλοποίηση έργων, τα οποία έχουν στόχο την αύξηση της απορρόφησης κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία και τα ταμεία συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και για την παροχή τεχνικής βοήθειας στην προετοιμασία της επόμενης προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και οι δυνατότητες διαφοροποίησης των τομέων παρέμβασης της EIB στη Ρουμανία. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τανασέσκου σημείωσε ότι η Τράπεζα είναι πρόθυμη να χρηματοδοτήσει, σε συνεργασία με τις ρουμανικές Αρχές, κάποια έργα στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και της εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...