Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Σερβία: Αυτοδυναμία για το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα στις εκλογές

Το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS) με καταμετρημένο το 62% των ψηφοδελτίων έλαβε το 49,3% των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στη Σερβία


Το αποτέλεσμα αυτό εξασφαλίζει στο SNS τις 160 από τις 250 έδρες της σερβικής βουλής. Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι Σοσιαλιστές του Ίβιτσα Ντάτσιτς έλαβαν το 13,9%, το Δημοκρατικό Κόμμα το 5,3% και το Νέο Δημοκρατικό Κόμμα του πρώην προέδρου της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς το 6,1% των ψήφων. Κανένα άλλο κόμμα δεν ξεπέρασε το όριο του 5% που απαιτείται για την είσοδο στη βουλή.


Ο ηγέτης του SNS Αλεξάνταρ Βούτσιτς σε συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι το αποτέλεσμα αυτό έχει ιστορική σημασία αφού για πρώτη φορά στη Σερβία, με το σύστημα της απλής αναλογικής, ένα κόμμα απέκτησε αυτοδυναμία. «Ξεπεράσαμε, σε αριθμό ψήφων, ακόμη και το αποτέλεσμα που έλαβε ο Μιλόσεβιτς το 1990» επισήμανε ο κ. Βούτσιτς. Αναφερόμενος δε στην πολιτική που θα ακολουθήσει υποσχέθηκε ότι θα συνεχιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας ενώ στο εσωτερικό θα δοθεί βαρύτητα στη μείωση της ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...