Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

State Department: «Η διαφθορά εξουσιάζει την κυβέρνηση και την δικαιοσύνη της Αλβανίας»

Ετήσια έκθεσή για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο, δείχνει  πως το σοβαρότερο πρόβλημα στην γειτονική χώρα είναι ο αποκλεισμός των μεταρρυθμίσεων που αφορούν την εξυγίανση της

Τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αλβανία στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταγράφονται από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ στην ετήσια έκθεσή του, που δημοσιεύθηκε σήμερα, τα οποία συνδέονται με την εκτεταμένη διαφθορά σε όλους τους κλάδους της κυβέρνησης, ιδίως στο σύστημα της δικαιοσύνης.

Στην ετήσια έκθεσή του για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «ένα σοβαρό πρόβλημα στην Αλβανία το 2013 ήταν ο αποκλεισμός των μεταρρυθμίσεων, ιδιαίτερα σε θέματα που συνδέονται με την καταπολέμηση της διαφθοράς, καθώς τα πολιτικά κόμματα εστίασαν την προσοχή τους στις εκλογές του Ιουνίου».

«Η ατιμωρησία, αναφέρει η έκθεση, είναι ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να τιμωρήσει τους κρατικούς λειτουργούς που έχουν διαπράξει παραβιάσεις υπήρξαν σποραδικές και όχι συνεχής. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, πολιτικοί, και δικαστές, καθώς και άτομα με ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα, συχνά διαφεύγουν από τις αρχές της δικαιοσύνης».

«Μερικοί χαμηλόβαθμοι αξιωματικοί έχουν τιμωρηθεί για παραβιάσεις. Ορισμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, οι οποίοι συμμετείχαν με σαφήνεια σε περιπτώσεις κατάχρησης, απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους νωρίτερα και εγκαταστάθηκαν σε άλλες κυβερνητικές θέσεις, χωρίς να τους επιβληθεί καμία ποινή» αναφέρει η έκθεση.

Άλλες σοβαρές παραβάσεις της Αλβανίας στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με την έκθεση, έχουν να κάνουν με την ενδοοικογενειακή βία και τις φυλετικές διακρίσεις κατά των γυναικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...