Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Στα χέρια της αστυνομίας ο βαρόνος των ναρκωτικών Ντάρκο Σάριτς

Σε κοινή επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων Σερβίας- Μαυροβουνίου συνελήφθη, σήμερα το πρωί, ο καταζητούμενος και επονομαζόμενος βαρόνος των ναρκωτικών, Ντάρκο Σάριτς.

Με την επιχείρηση ασχολήθηκαν από κοινού οι υπουργοί Δικαιοσύνης της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, Νίκολα Σελάκοβιτς και Ντούσκο Μάρκοβιτς.

Τα περισσότερα σερβικά ΜΜΕ δεν αναφέρουν πού έγινε η σύλληψη. Σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Β92, o Σάριτς κρυβόταν σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Μετά τον εντοπισμό του μεταφέρθηκε στο Μαυροβούνιο, όπου έγινε και η επίσημη σύλληψη του.

Μεγάλο ρόλο στη σύλληψη του έπαιξε η σερβική κρατική υπηρεσία ασφάλειας και ο επικεφαλής της. Οι υπουργοί Δικαιοσύνης των δυο χωρών θα παραχωρήσουν το μεσημέρι συνέντευξη τύπου.

Ο αρχηγός του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS), Αλεξάνταρ Βούτσιτς είχε αναγγείλει τη σύλληψη του Ντάρκο Σάριτς πριν μερικές μέρες. Το αεροπλάνο που μετέφερε τον Ντάρκο Σάριτς προσγειώθηκε πριν από λίγο στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου απ΄ όπου ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα και εν συνεχεία στο ειδικό δικαστήριο.

Ο κατά τις αρχές αρχιμαφιόζος των ναρκωτικών Ντάρκο Σάριτς, έγινε ευρύτερα γνωστός το 2009, όταν τα διεθνή ΜΜΕ μετέδωσαν ότι η αστυνομία της Ουρουγουάης κατέσχεσε 2,8 κιλά κοκαΐνης στο γιοτ «Maui» υπό βρετανική σημαία στο λιμάνι Σαντιάγκο Βάσκες, 25 χιλιόμετρα δυτικά του Μοντεβιδέο.

Τότε συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας Σέρβος και ένας Ουρουγουανός, που προσπάθησαν να μεταφέρουν το φορτίο κοκαΐνης σε πλοίο με προορισμό τη δυτική Ευρώπη.

Το πρώτο διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του βαρόνου των ναρκωτικών στα Βαλκάνια εκδόθηκε το 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...