Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ράσμουσεν: «Τα Σκόπια δεν θα μπουν στο ΝΑΤΟ αν δεν λυθεί το ζήτημα της ονομασίας»

Τα Σκόπια δεν πρόκειται να προσκληθούν στο ΝΑΤΟ αν δεν επιλύσουν την εκκρεμότητα της ονομασίας με την Ελλάδα, ξεκαθάρισε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, ο οποίος μίλησε και για προβλήματα που δημιουργεί η Τουρκία στο ΝΑΤΟ λόγω του Κυπριακού.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ», ο κ. Ράσμουσεν παρέπεμψε στην απόφαση που ελήφθη ομόφωνα στο Βουκουρέστι σχετικά με την πρόσκληση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Ακόμα, παραδέχθηκε ότι η Τουρκία προκαλεί προβλήματα στη συνεργασία του ΝΑΤΟ με την ΕΕ και εξέφρασε την ελπίδα να λυθεί το Κυπριακό πριν ξεκινήσει η προεδρία της Ένωσης.

«Στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου το 2008 πήραμε την ξεκάθαρη απόφαση ότι είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια όταν βρεθεί με την Ελλάδα αμοιβαίως ικανοποιητική λύση στο θέμα της ονομασίας. Οταν επιλυθεί το θέμα της ονομασίας, θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση των Σκοπίων. Αυτή η απόφαση ισχύει. Οπως γνωρίζουμε, όμως, δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση στο θέμα του ονόματος. Ενθαρρύνω όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να κάνουν ό,τι μπορούν για να επιλύσουν αυτό το πρόβλημα. Πιστεύω ότι είναι προς όφελος της Ελλάδας αλλά και όλων των συμμάχων το να ενταχθούν στην ευρωατλαντική δομή όλες οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων», ανέφερε ο κ. Ράσμουσεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...