Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Τον Φεβρουάριο το ΔΝΤ πάει Σερβία

Στα μέσα Φεβρουαρίου του 2014 θα μεταβεί στη Σερβία η αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προκειμένου να συζητήσει με τις σερβικές αρχές την προοπτική μιας νέας συμφωνίας προληπτικού χαρακτήρα.


Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της Σερβίας Λάζαρ Κρστιτς, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών στο σερβικό κοινοβούλιο, μεταδίδει το ΑΠΕ.


Όπως είπε ο σέρβος υπουργός αυτό δεν είναι απλώς ένα μικρό βήμα προόδου για τη Σερβία, αν λάβει κανείς υπόψη τις προηγούμενες ακυρώσεις των συμφωνιών και της αρκετά σοβαρής παρεξήγησης που δημιουργήθηκε μεταξύ του ΔΝΤ και των αρμόδιων σερβικών θεσμών σε ό,τι αφορά το έλλειμμα του προϋπολογισμού για το 2013.

Ο κ. Κρστιτς υπογράμμισε ότι μια τέτοια συμφωνία είναι σημαντική για τη Σερβία καθώς, με αυτόν τον τρόπο, η χώρα θα κάνει ακόμη ένα βήμα προς την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της απέναντι στις διεθνείς αγορές και θα δείξει πως ό,τι κάνει η κυβέρνηση στόχο έχουν να διασφαλίσουν τη σταθερότητα και τη βιωσιμότητα του οικονομικού συστήματος.

«Δεν χρειαζόμαστε τη συμφωνία λόγω των χρημάτων- το επίπεδο των ξένων αποθεμάτων συναλλάγματος είναι τέτοιο ώστε στις διαπραγματεύσεις δεν θα συζητηθεί η προοπτική ενός νέου δανείου -αλλά τη χρειαζόμαστε ως σύμβολο ή επιβεβαίωση ότι το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που υλοποιούμε είναι αξιόπιστο» κατέληξε ο κ. Κρστιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...