Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Συνάντηση του Σαμαρά με τον Ρουμάνο πρωθυπουργό

Υπέρ μιας ειρηνικής, βιώσιμης λύσης, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και το δημοψήφισμα στην Κριμαία, τάχθηκαν... ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο ρουμάνος ομόλογός του, Βικτόρ Πόντα, σε δηλώσεις τους μετά τη συνάντησή τους στο Μεγαρο Μαξιμου.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτή η λύση θα πρέπει να σέβεται την ακεραιότητα των χωρών και επισήμανε πως αποσχιστικές κινήσεις δεν βοηθούν.

«Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος σε κινήσεις, που θα βοηθούσαν τον διχασμό μέσα σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης και στη διαμόρφωση κλίματος ψυχρού πολέμου. Επιδιώκουμε την αποκλιμάκωση της έντασης» τόνισε ο Αντώνης Σαμαρας.

Από τη πλευρά του, ο ρουμάνος πρωθυπουργός σημείωσε ότι αυτό που συμβαίνει είναι αντιμέτωπο με το διεθνές δίκαιο και δήλωσε ότι σαφώς υποστηρίζει τη θέση της Ε.Ε. για την επίλυση αυτών των προβλημάτων και «όχι να φτάσουμε σε ψυχρό πόλεμο». Προειδοποίησε, επίσης, πως αν δεν λυθεί αυτό το πρόβλημα, ανάλογα ζητήματα θα προκύψουν και σε άλλες χώρες.

Οι δύο ηγέτες μίλησαν για όλα τα διμερή θέματα, όπως οι ελληνικές επενδύσεις στη Ρουμανία και τόνισαν τη ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης των δύο χωρών. Ο κ. Σαμαράς δήλωσε τη στήριξή του στην ένταξη της Ρουμανίας στη συνθήκη Σένγκεν, ενώ ο κ. Πόντα τον συνεχάρη για την προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση.

«Οι δυσκολίες έχουν περάσει για την Ελλάδα και τη Ρουμανία και υπάρχει προοπτική για περαιτέρω ανάπτυξη των χωρών μας» είπε ο ρουμάνος πρωθυπουργός, ο οποίος μίλησε εκτενώς και για τα θέματα της Μολδαβίας και της Γεωργίας. Επ' αυτου ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως η Ελλάδα που έχει και την ευρωπαϊκή Προεδρία επιζητά την πολύ γρηγόρη συμφωνία προ ένταξης και την πολύ γρηγόρη υλοποίηση της συμφωνίας για τις βίζες. Ανακοίνωσε επίσης οτι θα επισκεφτεί τη Μολδαβία στις 8 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...