Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2013

Βουλγαρία: Διαμαρτυρία έξω από το κτίριο της ελληνικής πρεσβείας


Πιλότοι, αεροσυνοδοί και άλλοι εργαζόμενοι της πολιτικής αεροπορίας της Βουλγαρίας συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πρεσβεία της Ελλάδας στη Σόφια ζητώντας την αθώωση του Βούλγαρου πιλότου Γιάνκο Στοϊμένοφ, ο οποίος καταδικάστηκε σε 123 φυλάκιση στην Ελλάδα για το αεροπορικό δυστύχημα, πριν από μερικά χρόνια, όταν αεροσκάφος της κυπριακής εταιρείας “Ήλιος” κατέπεσε κοντά στην Αθήνα οδηγώντας στο θάνατο 121 άτομα.

Ο Στοϊμένοφ ήταν μεταξύ των κατηγορουμένων για το πολύνεκρο δυστύχημα με την ιδιότητα του αρχιπιλότου της κυπριακής εταιρείας.

Τη διαμαρτυρία διοργάνωσε η Συνδικαλιστική Ένωση Μεταφορών Βουλγαρίας, η πρόεδρος της οποίας Αικατερίνα Ιορντάνοβα δήλωσε: Θέλουμε μία δίκαια δίκη για τον Γιάνκο, θέλουμε ασφάλεια για την αεροπορία, θέλουμε να εξεταστεί εκ νέου η υπόθεση με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων στον τομέα της αεροπορίας”. Σύμφωνα με την ίδια, ένας από τους λόγους που ο Στοϊμένοφ είχε κηρυχθεί αθώος σε αντίστοιχη δίκη στην Κύπρο είναι πως, σύμφωνα με τη σχετική κοινοτική νομοθεσία, ο αρχιπιλότος δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των υπηρεσιακών στελεχών της εκάστοτε αεροπορικής εταιρείας, τα οποία έχουν άμεσες αρμοδιότητες και ευθύνες για την ασφάλεια των πτήσεων.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του bTV, ο πιλότος Ιορντάν Κόλεφ ανέφερε ότι οι πιλότοι της μοιραίας πτήσης είχαν περάσει με επιτυχία τις τακτικές εξετάσεις, στις οποίες υποβάλλονται οι πιλότοι της πολιτικής αεροπορίας. Κατά συνέπεια, όπως υποστήριξε, “είναι ανεδαφικές οι κατηγορίες για ανεπαρκή επαγγελματική κατάρτιση του πληρώματος”.

Κύριος σκοπός της διαμαρτυρίας, κατά τους διοργανωτές, είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης της Ελλάδας και της Βουλγαρίας για το θέμα.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...