Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Σκόπια: Δεν αποτελεί ορόσημο για την ένταξη στο ΝΑΤΟ η Σύνοδος

Μικρό καλάθι κρατάει η ηγεσία της γειτονικής ΠΓΔΜ σχετικά με την επικείμενη Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο.

Μετά τη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Nikola Poposki, με τον Γερμανό ομόλογό του, Γκίντο Βεστερβέλε, δήλωσε πως η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο δεν αποτελεί ορόσημο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στη Συμμαχία.

«Οι προσδοκίες μας δεν εξαντλούνται στο να λάβουμε πρόσκληση στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο. Ωστόσο για τη Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό να συμβεί το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο κ. Πόποσκι σε ΜΜΕ των Σκοπίων.

Αναφορικά με τον ενταξιακό διάλογο υψηλού επιπέδου μεταξύ της Ε.Ε. και της ΠΓΔΜ που εγκαινιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στα Σκόπια, ο κ. Πόποσκι υποστήριξε ότι αποτελεί ένα πολύ καλό πλαίσιο για την περαιτέρω προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην ΠΓΔΜ και συμπλήρωσε ότι ο διάλογος αυτός θα πρέπει να οδηγήσει στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας με την ΕΕ.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ σχετικά με τη συνάντηση που είχε ο κ. Πόποσκι με τον κ. Βεστερβέλε, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι στη συνάντηση έγινε λόγος και για τις διαπραγματεύσεις για την εκκρεμότητα της ονομασίας και πως ο κ. Πόποσκι ενημέρωσε τον κ. Βεστερβέλε ότι η ΠΓΔΜ προσεγγίζει τη διαπραγματευτική διαδικασία με εποικοδομητικό τρόπο, με στόχο την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...