Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

"Άδικο για τη Σερβική Δημοκρατία"

«Είναι ξεκάθαρο πλέον πως το κίνητρο για τη δημιουργία της ομοσπονδίας της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης ήταν η δημιουργίας μίας στρατιωτικής συμμαχίας κατά των Σέρβων και της Σερβικής Δημοκρατίας», υποστήριξε ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Μίλοραντ Ντόντικ.

Μιλώντας στο Τρέμπινιε, ο Μίλοραντ Ντόντικ τόνισε ότι η δυσλειτουργία της ομοσπονδίας της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης έχει κατορθώσει να παγιδεύσει το σύνολο της χώρας, γεγονός που, όπως τόνισε, αποδεικνύεται από την ανικανότητά της να επιβιώσει και κυρίως να διασφαλίσει την πορεία της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), γεγονός που κάνει και το μεγαλύτερο κακό στη Σερβική Δημοκρατία.

«Η Σερβική Δημοκρατία (σ.σ. μαζί με την Κροατομουσουλμανική Ομοσπονδία απαρτίζουν την ομοσπονδία της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης) έχει τη θεσμική και κάθε άλλη ικανότητα να προσαρμόσει τη νομοθεσία της στην ευρωπαϊκή και είναι έτοιμη να επιταχύνει την προσέγγισή της στην Ευρώπη. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αρκετό, καθώς η Ε.Ε. θα πρέπει να αποφασίσει για τη Βοσνία- Ερζεγοβίνη στο σύνολό της», υπογράμμισε ο κ. Ντόντικ.

«Αυτή είναι μία λανθασμένη απόφαση, την οποία η Ευρώπη θα πρέπει να θέσει εν αμφιβόλω ή να την επανεξετάσει υπό τελείως διαφορετικό πρίσμα. Δεν είναι δίκαιο για τη Σερβική Δημοκρατία, η οποία μπορεί να φέρει εις πέρας όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, να τιμωρείται στην πορεία της προς την ΕΕ» τόνισε ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Srna.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...