Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Έπιασαν εμπόρους ανθρώπινων ψυχών στη Λάρισα - Τους έφερναν απ' τη Βουλγαρία και τους έβαζαν να ζητιανεύουν!

Οι ελληνικές αρχές, μετά από συνεργασία με τις Βουλγαρικές, έπιασαν έναν άνδρα και δύο γυναίκες. Αναζητούνται τουλάχιστον άλλοι επτά συνεργοί τους!

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη του κυκλώματος -κυρίως τσιγγάνοι απ\' τη Βουλγαρία - εντόπιζαν άτομα με άσχημη οικονομική κατάσταση στη Βουλγαρία και με το πρόσχημα ότι θα τους βρουν δουλειά, τα προωθούσαν για σε ευρωπαϊκές χώρες όπου στη συνέχεια, τα έβαζαν να ζητιανεύουν!
Χρησιμοποιούσαν σκληρή σωματική βία και απειλές σε βάρος των θυμάτων ενώ τους έπαιρναν όλα τα χρήματα και τους έδιναν μόνο την απαραίτητη τροφή.
Προσωπικές ιστορίες που εξοργίζουν - Έπαιρναν ανθρώπους ακόμα και από Μοναστήρια!
Το θράσος των μελών του κυκλώματος ήταν τέτοιο που δε δίσταζαν να "χτυπάνε" ακόμα και ανθρώπους που είχαν βρει καταφύγιο σε μοναστήρια, λόγω των οικονομικών προβλημάτων τους.
Ενδεικτικά, σύμφωνα με καταγγελία 58χρονου υπηκόου Βουλγαρίας στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, μέσα Ιουνίου, 
δύο άγνωστες αλλοδαπές υπήκοοι Βουλγαρίας, μέλη του κυκλώματος, πήγαν σε μοναστήρι της περιοχής Νόβιχαν της Βουλγαρίας, όπου έμενε λόγω της οικονομικής του κατάστασης και με την υπόσχεση ότι θα εργαστεί σε αγροτικές εργασίες τον έπεισαν να έρθει στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...