Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Αλβανία: Στο προσκήνιο και πάλι η συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα

Συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα που δεν θα σεβαστεί την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, δεν πρόκειται να την αναγνωρίσουμε, διεμήνυσε ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, Εντι Ράμα.

Το θέμα της συμφωνίας επανήλθε στην επικαιρότητα της τελευταίες ημέρες, μετά τις κατηγορίες ορισμένων εθνικιστικών κομμάτων ότι η κυβέρνηση άρχισε μυστική επαναδιαπραγμάτευση με την Αθήνα.

Περίπου έναν χρόνο πριν, το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας απέρριψε τη συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Τιράνων και Αθήνας, θεωρώντας την αντισυνταγματική. Προηγήθηκε θύελλα αντιδράσεων από εθνικιστικούς κύκλους, αλλά και από τη σοσιαλιστική αντιπολίτευση, που κατηγόρησε την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπερίσα για πώληση των χωρικών υδάτων στην Ελλάδα.

«Οι Σοσιαλιστές, μόλις έρθουν στην εξουσία, θα δημιουργήσουν σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα, με βάση την αμοιβαιότητα», τόνισε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών Εντι Ράμα.

Την Κυριακή ο Τύπος των Τιράνων προέβαλε την είδηση της συνάντησης μεταξύ του πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα, Ντασνόρ Ντερβίσι και του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου για το θέμα.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα χαρακτήρισε ψευδή τα δημοσιεύματα περί επαναδιαπραγμάτευσης με την Αθήνα: «Δεν υπάρχει καμία επαναδιαπραγμάτευση. Αυτές είναι ειδήσεις του Αυγούστου, για να καλύψετε τα κενά πληροφόρησης λόγω της έλλειψης ειδήσεων», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...