Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Ιερέας σκότωσε 40χρονο γιατί υποπτευόταν πως έκανε χρήση ναρκωτικών! [video]

Ιερέας, διευθυντής κέντρου απεξάρτησης από ναρκωτικά στη Λόζνιτσα της Σερβίας, τραυμάτισε χθες θανάσιμα μέλος θεραπευτικής ομάδας χτυπώντας το με σιδερένια ράβδο στο κεφάλι, επειδή υποπτευόταν ότι  έκανε χρήση ναρκωτικών.

Θύμα της δολοφονίας είναι ο 40χρονος Νεμπόισα Ζαρούμπατς που συμμετείχε σε πρόγραμμα απεξάρτησης. Ο δράστης, ιερέας Μπράνισλαβ Περάνοβιτς, 54 ετών, συνελήφθη.

Ο πρωθιερέας Μπράνισλαβ Περάνοβιτς έγινε γνωστός το 2009, όταν δημοσιοποιήθηκαν βίντεο στα οποία εμφανιζόταν να χτυπάει με φτυάρι τους έγκλειστους στο κέντρο αποκατάστασης πνευματικής υγείας της μονής Τσρνα Ρέκα, του οποίου ήταν διευθυντής.

Αρχικά, ο ιερέας είχε αρνηθεί ότι χρησιμοποιεί βία, αλλά όταν ο τηλεοπτικός σταθμός TV B92 δημοσίευσε βίντεο, στο οποίο εμφανιζόταν να χτυπά έναν νεαρό, προσπάθησε να δικαιολογηθεί κάνοντας λόγο για θεραπευτική μέθοδο προς όφελος των έγκλειστων.

Κάποιοι από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα απεξάρτησης που λειτουργούσε υπό την καθοδήγηση του Μπράνισλαβ Περάνοβιτς είχαν δηλώσει ότι δεν λαμβάνουν φάρμακα και ότι δεν αρρωσταίνουν ποτέ.

Η Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας καταδίκασε τη συμπεριφορά και τις βίαιες μεθόδους του ιερέα και ζήτησε την αντικατάστασή του. Η εισαγγελία του Τούτιν απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος του για βασανισμό και βία. Το δικαστήριο όμως αποφάσισε ότι δεν είναι αναγκαία η φυλάκισή του.

Τελικά, ο ιερέας εγκατέλειψε τη μονή Τσρνα Ρέκα και στη συνέχεια το 2010 ανέλαβε τη διεύθυνση του κέντρου απεξάρτησης από εθισμούς και καταχρήσεις στο χωριό Γιάντρανσκα Λέσνιτσα, στη Λόζνιτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...