Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Το ΔΝΤ ανησυχεί για τη πολιτική κρίση της Ρουμανίας

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε σήμερα ότι του προκαλεί «ανησυχία» η πολιτική κρίση που συνεχίζεται στη Ρουμανία επί ένα μήνα και πλέον και κάλεσε την... κεντροδεξιά κυβέρνησή της να εστιαστεί περισσότερο στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

«Για να είμαστε ειλικρινείς, είμαστε κάπως ανήσυχοι για την πολιτική κατάσταση και για τον αντίκτυπό της στην οικονομία», τόνισε ο διαπραγματευτής του ΔΝΤ με την Ρουμανία Έρικ ντε Βρίερ, κατά τη συνάντησή του με τον μεταβατικό πρόεδρο Κριν Αντονέσκου.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, η Ρουμανία έχει καταφέρει τέτοιες προόδους που της επέτρεψαν να ορθοποδήσει μετά την οικονομική κρίση και να κρατήσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό και το δημοσιονομικό της έλλειμμα, όμως οι τωρινοί κλυδωνισμοί βαραίνουν στην οικονομία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο υπεύθυνος του ΔΝΤ απαρίθμησε μεταξύ των αρνητικών επιπτώσεων της πολιτικής κρίσης την υποχώρηση της συναλλαγματικής αξίας του εθνικού νομίσματος, το υψηλό κόστος χρηματοδότησης του δημοσίου χρέους από τις διεθνείς αγορές και την υποχώρηση της εμπιστοσύνης που δείχνουν οι ξένοι επενδυτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...