Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΠΓΔΜ: Μια σπίθα αρκεί...

Μια σπίθα αρκεί για να προκαλέσει πυρκαγιά σε μια διαιρεμένη κοινωνία, όπως αυτή της ΠΓΔΜ, ανέφερε ο επίτροπος για θέματα μειονοτήτων του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) Κνουτ Βόλεμπεκ.

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ελεύθερη Ευρώπη» («Radio Free Europe»), ο κ. Βόλεμπεκ σημείωσε ότι τα πρόσφατα επεισόδια στην ΠΓΔΜ καταδεικνύουν ότι οι σχέσεις μεταξύ των διαφορετικών εθνοτήτων στη χώρα ολοένα και επιδεινώνονται.

Ο κ. Βόλεμπεκ κάλεσε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να εργαστεί ουσιαστικά και αποτελεσματικά προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των σχέσεων μεταξύ των διαφορετικών εθνοτήτων «πριν να είναι αργά».

Ο επίτροπος του ΟΑΣΕ σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ πρέπει να αναρωτηθεί αν έχουν δημιουργηθεί στη χώρα οι απαραίτητες προϋποθέσεις και οι ευκαιρίες για να μπορούν οι διαφορετικές εθνότητες να επικοινωνούν και να συμβιώνουν αρμονικά.

«Ελπίζω ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις σχέσεις των διαφορετικών εθνοτήτων ως ένα σημαντικό θέμα. Όμως δεν είμαι σίγουρος ότι η ενασχόληση αυτή είναι σοβαρή και αρκετή», συμπλήρωσε ο κ. Βόλεμπεκ και απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολιτικούς παράγοντες της ΠΓΔΜ να αντιμετωπίσουν με υπευθυνότητα ανάλογα ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...