Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Κομισιόν για βανδαλισμούς στην Πρεμετή: Η Αλβανία να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα

«Η Αλβανία είναι αναγκαίο να καταβάλλει περαιτέρω προσπάθειες για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», απαντά ο επίτροπος Στέφαν Φούλε σε ερώτηση του Γιώργου Κουμουτσάκου


Η Συμφωνία για την ρύθμιση των σχέσεων μεταξύ της Αλβανίας και της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, ο εποικοδομητικός διάλογος και η διασφάλιση της ύπαρξης κράτους-δικαίου, σεβασμού των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας, θρησκευτικής ελευθερίας και λατρείας, είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση  - άρα λύση την οποία θα αποδέχεται η Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας - για το θέμα της Εκκλησίας των Εισοδίων της Θεοτόκου στην πόλη Πρεμετή της Αλβανίας. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από την απάντηση του αρμοδίου για την Διεύρυνση Επιτρόπου Στέφαν Φούλε σε σχετική ερώτηση προτεραιότητας του ευρωβουλευτή ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου. 

Επιπλέον, η Κομισιόν υπογραμμίζει ότι «η Αλβανία είναι αναγκαίο να καταβάλλει περαιτέρω προσπάθειες για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς παρατηρείται ανισότητα στην αποτελεσματική εφαρμογή τους».

Τέλος, ο Επίτροπος Φούλε επιβεβαιώνει ότι ζητήματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των τακτικών εκθέσεων προόδου των κρατών που προσβλέπουν σε ένταξή τους στην ΕΕ.

«Η απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε συνδυασμό με το Ψήφισμα «Ελευθερία της πίστης» που ενέκρινε ομόφωνα η τακτική συνέλευση του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες, στο οποίο καταδικάζονται οι ενέργειες του αλβανικού κράτους στην Πρεμετή, δίνουν μια ξεκάθαρη ευρωπαϊκή απάντηση και υπόδειξη προς το αλβανικό κράτος και την αλβανική κυβέρνηση για το πως οφείλουν να αντιμετωπίζουν τις σχέσεις με την Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας», δήλωσε σχετικά ο κ. Κουμουτσάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...