Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Γκρούεφσκι: Η Ελλάδα χρησιμοποιεί ως δικαιολογία την οικονομική κρίση για να αποφύγει το διάλογο

Χρειάζεται πίεση από τους «ισχυρούς», τονίζει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός -Για εσκεμμένα προκλητικό σφετερισμό της ελληνικής ταυτότητας κάνει λόγο Έλληνας αξιωματούχος


Ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, αλλά και τους εμπορικούς δεσμούς των δύο χωρών, δημοσίευσαν χθες οι Financial Times.

Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις του Νίκολα Γκρουέφσκι, ο οποίος κάνει λόγο για προσπάθεια από την ελληνική πλευρά να χρησιμοποιήσει την οικονομική κρίση ως δικαιολογία προκειμένου να μην καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου ώστε να εξευρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας, με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό να καλεί ουσιαστικά τους «ισχυρούς» να ασκήσουν πιέσεις στην Ελλάδα.

«Κατά τη γνώμη μου η Ελλάδα δε θα κάνει βήματα για την επίλυση του ζητήματος χωρίς πίεση από τις ισχυρότερες χώρες του κόσμου», τόνισε ο Γκρούεφσκι, προσθέτοντας: «Καταλαβαίνω ότι έχουν προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά νομίζω ότι το χρησιμοποιούν αυτό ως δικαιολογία για να αποφύγουν το διάλογο μαζί μας ώστε να μη βρεθεί λύση».

Στο ίδιο δημοσίευμα φιλοξενείται σχόλιο και Έλληνα κυβερνητικού αξιωματούχου, ο οποίος  δεν θέλει να κατονομαστεί. «Δεν είναι δύσκολο να δει κανείς σε αυτή την κίνηση έναν εσκεμμένα προκλητικό σφετερισμό της ελληνικής ταυτότητας, ιστορίας και πολιτισμού», σχολιάζει ο και φέρνει ως παράδειγμα της σκοπιανής «ακαμψίας» την ανέγερση ενός αγάλματος έφιππου άνδρα στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, ύψους 30,5 μέτρων, που είναι γενικά παραδεκτό ότι αναπαριστά τον Μέγα Αλέξανδρο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...