Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΓΔΜ: Ο ΟΗΕ να αναλάβει ουσιαστικές δράσεις για το ζήτημα της ονομασίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ ο κ. Γκρούεφσκι τόνισε την ανάγκη για τακτικότερες συναντήσεις του Μάθιου Νίμιτς με τους εκπροσώπους των δύο χωρών


Την ενεργότερη ενασχόληση και ουσιαστικές δράσεις για το ζήτημα της ονομασίας ζήτησε από τον ΓΓ του ΟΗΕ ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, κατά τη συνάντηση που είχε το Σάββατο με τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο κ.Γκρούεφσκι τόνισε την ανάγκη για τακτικότερες συναντήσεις του ειδικού απεσταλμένου του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς με τους εκπροσώπους των δύο χωρών και ενημέρωσε τον γ.γ. του ΟΗΕ για την πρόταση του προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, για απευθείας συναντήσεις, προκειμένου οι συνομιλίες να αρθούν σε υψηλότερο πολιτικό επίπεδο και να επιταχυνθεί έτσι η επίλυση της διαφοράς.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο γ.γ. του ΟΗΕ σημείωσε ότι παρακολουθεί όλες τις δραστηριότητες και διαδικασίες αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της διένεξης μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας και ενημερώνεται τακτικά από τον διαμεσολαβητή Νίμιτς για τις λεπτομέρειες των συνομιλιών, τις θέσεις, τις στάσεις και τις συμπεριφορές των δύο πλευρών.

Ο γ.γ. του ΟΗΕ εξέφρασε σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση την ετοιμότητα να εμπλακεί προσωπικά, με ενεργότερο και αμεσότερο τρόπο, στη διαδικασία αναζήτησης αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ενημέρωσε τον κ. Γκρούεφσκι ότι είναι έτοιμος να αναλάβει πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση συναντήσεων, σε υψηλό πολτικό επίπεδο, μεταξύ εκπροσώπων της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας προκειμένου να επιταχυνθούν οι συνομιλίες για τη διευθέτηση της διαφοράς.
Ο κ. Γκρούεφσκι σημείωσε ότι η χώρα του υποστηρίζει πλήρως την πρωτοβουλία αυτή του γ.γ. του ΟΗΕ και πως είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να συμμετάσχει σε μια τέτοια διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...