Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

«Ευτυχισμένος» στη Σερβία ο Στρος Καν

Ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομνίκ Στρος Καν ανέλαβε σήμερα και επίσημα καθήκοντα οικονομικού συμβούλου της σερβικής κυβέρνησης.


Ο Ντομινίκ Στρος Καν συναντήθηκε στο Βελιγράδι, από κοινού, με τον α΄ αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τον υπουργό Οικονομικών Σάσα Ραντούλοβιτς και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Λάζαρ Κρίστιτς.

Στη συνάντηση αυτή, ο Ντομινίκ Στρος Καν ενημερώθηκε για την κατάσταση στη σερβική οικονομία και εξετάστηκαν οι κινήσεις που θα γίνουν στο άμεσο μέλλον για να ξεπεραστεί η κρίση.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο πρώην γενικός διευθυντής του ΔΝΤ δήλωσε ευτυχισμένος που βρίσκεται στη Σερβία, τονίζοντας ότι θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει το σερβικό λαό να ξεπεράσει τα προβλήματα. "Η σερβική οικονομία έχει σοβαρά προβλήματα αλλά πιστεύω ότι με τις ανάλογες προσπάθειες μπορούν να ξεπεραστούν και να υπάρξει επιτυχία" τόνισε.

Όταν δε ρωτήθηκε τι μέτρα θα πρέπει να ληφθούν, ανέφερε ότι "η επιλογή μέτρων λιτότητας ή υπερκατανάλωσης εξαρτάται από τις συνθήκες που επικρατούν στην κάθε χώρα, αλλά η σωστότερη 'συνταγή' είναι η άμεση λήψη αναπτυξιακών μέτρων".

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανέφερε ότι όλες οι προσπάθειες θα έχουν ως στόχο τη μείωση του δημοσίου χρέους, τη μείωση του ελλείμματος στον προϋπολογισμό και τη λήψη δημοσιονομικών μέτρων για την αύξηση των εσόδων του κράτους. "Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα υγιές οικονομικό μοντέλο που θα στηρίζεται στο κέρδος και όχι στις κρατικές επιδοτήσεις" τόνισε ο κ. Βούτσιτς, συμπληρώνοντας ότι θα υπάρξουν και μέτρα που δεν θα είναι δημοφιλή αλλά είναι αναγκαία.

Η άφιξη του Ντομινίκ Στρος Καν στο Βελιγράδι προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον. Ενδεικτικό αυτού, το γεγονός ότι την επίσκεψη αυτή καλύπτουν τα μεγαλύτερα διεθνή ειδησεογραφικά και τηλεοπτικά δίκτυα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...