Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Δήλωση Τέρενς Κουίκ για Σκόπια - ονομασία


Ο Βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται για τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος...

«Ο Υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Kυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, μας ανακοίνωσε χθες στη Διαρκή Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών, ότι στη συνάντησή του της Δευτέρας, με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, του ανέφερε ότι:

«Η Eλληνική Kυβέρνηση με… πλατιά συναίνεση (!), συμφωνεί τα Σκόπια να αποκτήσουν διπλή ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, ονομασία για κάθε χρήση».

Ως Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, από τη Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα της Μακεδονίας όπου βρίσκομαι, πριν τη συμφωνία με το Νίμιτς και πριν την οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τους Σκοπιανούς, καλώ τη συγκυβέρνηση Σαμαρά και τον αρμόδιο Υπουργό Εξωτερικών να φέρουν για συζήτηση και έγκριση στη Βουλή το θέμα της ονομασίας που αποφάσισαν ερήμην του Eλληνικού Κοινοβουλίου.

Εμείς, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, δεν εκχωρήσαμε καμία εξουσιοδότηση στο οποιοδήποτε κόμμα, στην οποιαδήποτε Kυβέρνηση, στον οποιονδήποτε πολιτικό αρχηγό, στον οποιονδήποτε Υπουργό Εξωτερικών, να εκχωρήσει το όνομα της Μακεδονίας ΜΑΣ.

Η διαδικασία, που ζητάμε, στη Βουλή θα είναι και μία καλή ευκαιρία για να δούμε τελικά πόσο «πλατιά» είναι η συναίνεση ανάμεσα στους Βουλευτές, κυρίως της Νέας Δημοκρατίας, που φαντάζομαι θα θυμούνται το λυγμό και το δάκρυ του ιδρυτή του κόμματός Κωνσταντίνου Καραμανλή στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...