Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Μετά τον Βενιζέλο, ο Νίμιτς είδε και τον Ιβάνοβ για το Σκοπιανό

Η τρέχουσα κατάσταση της διαπραγματευτικής διαδικασίας για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας που διεξάγεται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών εξετάσθηκε στη συνάντηση που είχε αργά το απόγευμα στα Σκόπια ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοβ με τον διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Ιβάνοφ, κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν πληροφορίες και απόψεις σχετικά με τις ιδέες και προτάσεις του κ. Νίμιτς καθώς και το αποτέλεσμα της επίσκεψής του στην Αθήνα.

Ο κ. Ιβάνοφ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, επανέλαβε τη θέση της χώρας του και την αφοσίωσή της για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ τόνισε ότι όπως και μέχρι σήμερα, η χώρα του θα εξακολουθεί να συμμετάσχει ενεργά, εποικοδομητικά και με καλή πίστη στη διαπραγματευτική διαδικασία, προκειμένου να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση.

«Ο κ. Ιβάνοφ εξέφρασε την προσδοκία, η ελληνική πλευρά, στο πνεύμα των σχέσεων καλής γειτονίας, να δείξει καλή πίστη προκειμένου να δημιουργηθεί μια θετική ατμόσφαιρα για να δοθεί ώθηση στη διαδικασία και να ξεπεραστεί η διαφορά γύρω από το όνομα», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ εξέφρασε την ετοιμότητα της χώρας του για συναντήσεις σε υψηλόβαθμο επίπεδο και για την εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων.

«Η “Δημοκρατία της Μακεδονίας” επιμένει στον πλήρη σεβασμό του πλαισίου στο οποίο διεξάγεται η διαπραγματευτική διαδικασία, όπως και στη συμμόρφωση με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, την Ενδιάμεση Συμφωνία και την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, ζητήματα τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη διαδικασία. Προς την κατεύθυνση αυτή, ο πρόεδρος της “Μακεδονίας” , αναμένει υποστήριξη από τον διαμεσολαβητή κ. Νίμιτς», καταλήγει η ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Ιβάνοφ.

Ο κ. Νίμιτς αναμένεται να συναντηθεί αύριο με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι και ακολούθως με τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...