Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Θεσσαλονίκη – Βαλκάνια με τρένο

 Την επανέναρξη των δρομολογίων με τρένο από Θεσσαλονίκη προς τα Βαλκάνια εξετάζει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Την επανέναρξη των δρομολογίων με τρένο από τη Θεσσαλονίκη προς τις βαλκανικές χώρες εξετάζει η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με στόχο την αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας αλλά και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Σε επαφές τόσο με τα Σκόπια όσο και με τη Βουλγαρία αλλά και την Τουρκία, βρίσκονται οι επικεφαλής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έτσι ώστε να ξεκινήσουν και πάλι τα σιδηροδρομικά δρομολόγια το συντομότερο δυνατόν.

«Βρισκόμαστε ήδη στις διαπραγματεύσεις για τους παραπάνω προορισμούς και θέλω για το καλοκαίρι του 2014 να έχουμε τη δυνατότητα να μεταφέρουμε Βούλγαρους, Σέρβους, Σκοπιανούς στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω περιοχές», τονίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Θανάσης Ζηλιασκόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Ζηλιασκόπουλο, στο δρομολόγιο για Κωνσταντινούπολη πραγματοποιούνται έργα ηλεκτροκίνησης, στο ύψος του Πυθίου και σε περιοχές της Τουρκίας, ενώ στη Βουλγαρία υπάρχουν προβλήματα επιβίωσης του αντίστοιχου σιδηρόδρομου. Οσον αφορά τα Σκόπια, «είναι το πιο εύκολο δρομολόγιο», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Ζηλιασκόπουλος ο οποίος ευελπιστεί ότι η συγκεκριμένη σύνδεση θα ξεκινήσει πολύ σύντομα.

Ανταπόκριση με τα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής

Το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Σκόπια είχε ξεκινήσει πέρυσι πιλοτικά και οι υπεύθυνοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εντόπισαν κάποια προβλήματα. «Το καλοκαίρι, για παράδειγμα, οι Σκοπιανοί που έρχονταν με το τρένο αντιμετώπιζαν πρόβλημα στη μετακίνησή τους από το Σιδηροδρομικό Σταθμό μέχρι τα ΚΤΕΛ, για να πάνε στη Χαλκδική», αναφέρει ο κ. Ζηλιασκόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «για αυτήν τη μετακίνηση πλήρωναν περισσότερα από ό,τι για να έρθουν από τα Σκόπια στη Θεσσαλονίκη». Ηδη έχουν πραγματοποιηθεί επαφές μεταξύ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΚΤΕΛ, έτσι ώστε να υπάρχει ανταπόκριση για τα ΚΤΕΛ Χαλκιδικής.

                                                                                                      Ντέπυ Χιωτοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...