Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Τέθηκε σε ισχύ η συμφωνία Σερβίας-Κοσόβου για ενεργειακά θέματα

Εγγυάται την ενεργειακή ασφάλεια και το πιο σημαντικό για τη Σερβία ότι το βόρειο Κόσοβο όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι Σέρβοι θα έχουν ηλεκτρική ενέργεια


Σε ισχύ τέθηκε η συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, στις Βρυξέλλες, για τα ενεργειακά θέματα, σύμφωνα με όσα δήλωσε η υπουργός Ενέργειας, Ανάπτυξης και Περιβαλλοντικής Προστασίας της Σερβίας Ζοράνα Μιχαίλοβιτς.

Η υλοποίηση της συμφωνίας ξεκίνησε χθες, διευκρίνισε η κ. Μιχαίλοβιτς, προσθέτοντας ότι αυτή η εξέλιξη σηματοδοτεί την έναρξη των συνομιλιών της Δημόσιας Επιχείρησης της Σερβίας (EPS), του Παρόχου Αγοράς, Μεταφοράς και Διανομής Ενέργειας του Κοσόβου (KOSTT), και της Εταιρείας Ενέργειας του Κοσόβου (ΚΕΚ).

Οι ρυθμιστικές αρχές του Βελιγραδίου και της Πρίστινας θα αναγνωρίσουν, αμοιβαία, τις υφιστάμενες άδειες, δήλωσε η κ. Μιχαίλοβιτς στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων “Τανγιούνγκ” και συμπλήρωσε ότι η εταιρεία Elektrokosmet ως πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας θα καταστεί ο προμηθευτής και διανομέας ενέργειας και για το βόρειο Κόσοβο.

Όπως τόνισε η κ. Μιχαίλοβιτς, “έπειτα από 16 γύρους συνομιλιών στις Βρυξέλλες, επετεύχθη τελικά συμφωνία που εγγυάται την ενεργειακή ασφάλεια και το πιο σημαντικό για τη Σερβία ότι, το βόρειο Κόσοβο όπου η πλειοψηφία του πληθυσμού είναι Σέρβοι θα έχουν ηλεκτρική ενέργεια”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...