Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

O Μάθιου Νίμιτς θα καλέσει τους διαπραγματευτές Ελλάδας και πΓΔΜ στη Νέα Υόρκη

Ο Μάθιου Νίμιτς, μετά την πρόσφατη επίσκεψή του σε Αθήνα και Σκόπια, σχεδιάζει να καλέσει στη Νέα Υόρκη τους εκπροσώπους Ελλάδας και πΓΔΜ για νέο γύρο διαπραγματεύσεων.


Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στην έδρα του ΟΗΕ, ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάρτιν Νεζίρκι, ανέφερε ότι ο προσωπικός απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, σχεδιάζει να καλέσει στη Νέα Υόρκη, εντός των επόμενων εβδομάδων, τους διαπραγματευτές των δύο πλευρών. Ο Εκπρόσωπος εξέφρασε την ελπίδα του Γ.Γ. ότι «οι συζητήσεις αυτές θα προετοιμάσουν το έδαφος για σοβαρές διαπραγματεύσεις, με στόχο να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή επίλυση στο ζήτημα του ονόματος».

Ο κ. Νεζίρκι επισήμανε ότι ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε την Κυριακή με τον Αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας και θα συναντηθεί, αργότερα εντός της εβδομάδας, με τον Πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ και πρόσθεσε ότι μια λύση στο αποκαλούμενο ως ζήτημα του «ονόματος» είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών, αλλά και της περιοχής των Δυτικών Βαλκανίων συνολικά, όπως είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...