Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Αποστολή του ΔΝΤ στα Τίρανα

Η αποστολή του ΔΝΤ που έφτασε στα Τίρανα, δήλωσε ότι η μείωση του δημόσιου χρέους είναι η πρώτη ενέργεια που πρέπει να αναλάβει η κυβέρνηση.


Ο Επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ, Ναντίμ Ιλάχι είπε ότι απαιτείται ταχεία δράση για τη μείωση του χρέους, καθώς και για την αποπληρωμή των χρεών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δίνοντας σαφή μηνύματα προς τον επιχειρηματικό κόσμο. Η δημοσιονομική εξυγίανση θα πρέπει να επικεντρωθεί στις φορολογικές πολιτικές και τα έσοδα που έχουν σημειώσει πτώση.

Ο κ. Ναντίμ είπε ότι “σοβαρό πρόβλημα στην Αλβανία εξακολουθεί να αποτελεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς”

Ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ εκτίμησε ως ανησυχητική τη μείωση της οικονομικής ανάπτυξης και κάλεσε την κυβέρνηση να παρέμβει με μέτρα, διαφορετικά η οικονομία θα τεθεί σε κίνδυνο.

“Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της επιβράδυνσης των εξαγωγών και της πτώσης της εγχώριας ζήτησης. Οι εξελίξεις είχαν αντίκτυπο στα δημόσια οικονομικά, την αύξηση του ελλείμματος του προϋπολογισμού και του χρέους, καθώς και στις υποχρεώσεις προς τις επιχειρήσεις. Εάν οι πολιτικές δεν αλλάξουν, τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για το μέλλον”, δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ.

Η αποστολή αυτή θα παραμείνει στην Αλβανία μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, όπου θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία της νέας κυβέρνησης και τον Διοικητή της Τράπεζας της Αλβανίας, Αντριάν Φουλάνι για την αξιολόγηση του τρέχοντος προϋπολογισμού του κράτους, καθώς και για τις συστάσεις για τον σχεδιασμό της δημοσιονομικής πειθαρχίας και τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...