Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ποδηλατική περιοδεία σε όλη την Ευρώπη κατά του trafficking ξεκινάει από τη Σόφια

Μία ευρωπαϊκή ποδηλατική περιοδεία, με τίτλο «Ελευθερία-Πρόκληση 2013» κατά της παράνομης διακίνησης ανθρώπων (trafficking) ξεκινά από τη Σόφια στις 6 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στο Λονδίνο στις 16 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές της εκδήλωσης.


Σε συνέντευξη τύπου στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ, οι διοργανωτές ανέφεραν ότι δέκα Βούλγαροι ποδηλάτες, οι περισσότεροι από τους οποίους επαγγελματίες, θα διασχίσουν διαδρομές παράνομης διακίνησης ανθρώπων και ορεινές περιοχές από τη Σόφια-Βουλγαρία με τελικό προορισμό το Λονδίνο. 

Ο σκοπός αυτής της διαδρομής είναι να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη σε χώρες όπου πολλές νέες γυναίκες και παιδιά πέφτουν θύματα κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης ανθρώπων.

Οι ποδηλάτες θα διασχίσουν εννέα χώρες σε ένδεκα μέρες, καλύπτοντας από 100 μέχρι 150 χλμ καθημερινά.

Η έναρξη της ποδηλατικής περιοδείας είναι στις 10 π.μ. στις 6 Οκτωβρίου, στην πλατεία «Alexander Battenberg», στη Σόφια.

Οι διοργανωτές αναμένουν ότι περίπου 3.000 βούλγαροι ποδηλάτες θα υποστηρίξουν την έναρξη της περιοδείας. Ο Νικ Ραφ, εκτελεστικός Διευθυντής του βουλγαρικού ιδρύματος «A21 Campaign» (διοργανωτής της εκδήλωσης) εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Βούλγαροι ποδηλάτες θα καταφέρουν να περάσουν κοινωνικά μηνύματα κατά του trafficking.

Οι δέκα βούλγαροι ποδηλάτες θα κατευθυνθούν στη Σερβία, όπου θα τους συνοδεύσουν 100 ακόμη ποδηλάτες μέχρι τα σύνορα.

Η ποδηλατική αυτή διαδρομή διοργανώνεται επίσης σε συνεργασία με την Βουλγαρική Επιτροπή κατά της παράνομης διακίνησης ανθρώπων και της βουλγαρικής οργάνωσης Aurubis.

Η γ.γ. της Βουλγαρικής Επιτροπής κατά της παράνομης διακίνησης ανθρώπων Αντουανέτα Βασίλεβα δήλωσε ότι οι βούλγαροι πολίτες που έπεσαν θύματα κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης ανθρώπων το 2013 ανήλθαν σε 394 στα τέλη Ιουνίου.

Από αυτούς, οι 355 είναι γυναίκες και νεαρά κορίτσια, οι 39 άνδρες και αγόρια και οι 25 ανήλικοι. Το 2012 τα θύματα trafficking στη Βουλγαρία ήταν 684, είπε η κα Βασίλεβα.

Η ίδια τόνισε ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι τηλεφωνούν στη βουλγαρική Επιτροπή κατά της παράνομης διακίνησης ανθρώπων για να ελέγξει αν μια προσφορά εργασίας στο εξωτερικό είναι ασφαλής.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...