Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Συνομιλίες Θάτσι με Μπερίσα και Ράμα στα Τίρανα

Ο κ. Μπερίσα είπε ότι συνεχάρη τον κ. Θάτσι για τη συμφωνία με τη Σερβία τον Απρίλιο και πρόσθεσε ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.


Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα συναντήθηκε σήμερα στα Τίρανα με τον Κοσοβάρο πρωθυπουργό Χασίμ Θάτσι και τόνισαν ότι είχαν μία φιλική συνάντηση ως ένδειξη της διμερούς συνεργασίας μεταξύ Αλβανίας και Κοσόβου.

Σε κοινή δήλωσή τους στα ΜΜΕ, ο κ. Μπερίσα είπε ότι συνεχάρη τον κ. Θάτσι για τη συμφωνία με τη Σερβία τον Απρίλιο και πρόσθεσε ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή.

"Η συμφωνία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο ειρήνης και σταθερότητας στα Δυτικά Βαλκάνια, στις σχέσεις μεταξύ Κοσόβου και Σερβίας, καθώς και στις σχέσεις μεταξύ Αλβανών και Σέρβων," δήλωσε ο κ. Μπερίσα.

Ο κ. Θάτσι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον κ. Μπερίσα για το ρόλο της Αλβανίας και τη συμβολή της στη διεθνή αναγνώριση του Κοσόβου και για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου που συνδέει την Αλβανία και το Κόσοβο.

Ο πρωθυπουργός του Κοσσόβου συναντήθηκε επίσης με τον νεοεκλεγέντα Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα και συζήτησαν για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας και του Κοσόβου. Ανέφερε δε ότι θα υπάρξει συνάντηση κυβερνητικών αξιωματούχων Αλβανίας-Κοσόβου στο Πρίζρεν το Νοέμβριο.

Ο κ. Θάτσι είχε συνομιλίες και με τον πρώην πρωθυπουργό της Αλβανία Ιλίρ Μέτα και τον ευχαρίστησε για την συμβολή του στον αγώνα για την ανεξαρτησία του Κοσόβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...