Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Έτοιμη για δράση στη Συρία η Αλβανία

Η Αλβανία δηλώνει έτοιμη να στηρίξει κάθε ενέργεια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που αποσκοπεί στον τερματισμό της σφαγής στη Συρία και καλεί τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει άμεσα δράση κατά της χρήσης χημικών, την οποία αποδίδει με βεβαιότητα στο “συριακό εγκληματικό καθεστώς”.


"Η Αλβανία παρακολουθεί με ανησυχία την κατάσταση στη Συρία και ήταν και παραμένει έτοιμη να στηρίξει τόσο πολιτικά όσο και με άλλα μέσα, ως μέλος του ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και τη Βορειοατλαντική Συμμαχία, σε κάθε ενέργεια που αποσκοπεί στον τερματισμό της σφαγής του λαού της Συρίας" αναφέρει ανακοίνωση του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών.

"Τα τελευταία στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα από τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, μαρτυρούν αδιάψευστα γεγονότα για τη χρήση χημικών όπλων κατά του αθώου άμαχου πληθυσμού από το συριακό εγκληματικό καθεστώς και η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να αναλάβει άμεσα και αποφασιστική δράση κατά τέτοιων βαρβαροτήτων και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας" καταλήγει η ανακοίνωση του αλβανικού ΥΠΕΞ.

Εν τω μεταξύ, στον κόλπο της Αυλώνας συνεχίζεται η στρατιωτική άσκηση Albanian Lion 2013, με τη συμμετοχή περίπου 3500 δυνάμεων του βασιλικού βρετανικού ναυτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...