Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Μπουτάρης για το σερβικό Gay Pride 2013

Défilé de PASTT à la Gay Pride à Paris en France
 (Photo credit: Wikipedia)

Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης έστειλε επιστολή συμπαράστασης στην επιτροπή διοργάνωσης της Παρέλασης Υπερηφάνειας των ομοφυλόφιλων "Pride 2013", στο Βελιγράδι.


Ο κ. Μπουτάρης εύχεται να είναι επιτυχής η παρέλαση των ομοφυλόφιλων που προγραμματίστηκε για τα τέλη Σεπτεμβρίου και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι περισσότεροι κάτοικοι του Βελιγραδίου δεν είναι αντίθετοι με την πραγματοποίησή της, αλλά "διστάζουν να εκφράσουν δημόσια την υποστήριξή τους για να μην στιγματιστούν".

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης καλεί όλους όσοι μέχρι σήμερα τηρούν στάση ουδετερότητας να στηρίξουν την παρέλαση των ομοφυλόφιλων, ενώ χαρακτηρίζει "θορυβώδη μειονότητα" αυτούς που εναντιώνονται στην πραγματοποίησή της.

Ο κ. Μπουτάρης αναφέρει στην επιστολή του ότι, στη Θεσσαλονίκη, στην παρέλαση των ομοφυλόφιλων – κάθε χρόνο από το 2012 που άρχισε να διοργανώνεται – συγκεντρώνονται περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι και αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός της πόλης.

Οι φετινές εκδηλώσεις "Pride 2013", στο Βελιγράδι, προγραμματίστηκε να διαρκέσουν δέκα ημέρες, από τις 20 έως τις 29 Σεπτεμβρίου. Θα πραγματοποιηθεί διεθνής διάσκεψη για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, όπως επίσης διαλέξεις, συζητήσεις, εκθέσεις, συναυλίες και αποκορύφωμα των εκδηλώσεων θα αποτελέσει η παρέλαση που προγραμματίστηκε για τις 28 Σεπτεμβρίου.

Οι αρχές δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν θα δώσουν άδεια για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων αυτών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει την κυβέρνηση να εξασφαλίσει τις συνθήκες για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων "Pride 2013". Αυτό, άλλωστε, θα είναι και ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν τις συναντήσεις που θα έχει το επόμενο τριήμερο, στο Βελιγράδι, ο εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Σερβία Γιέλκο Κατσίν.

Από την άλλη πλευρά, ακροδεξιές, εθνικιστικές, νεοναζιστικές και κληρο-φασιστικές οργανώσεις απειλούν με επεισόδια. Οι οργανώσεις αυτές, μέχρι σήμερα, απέτρεψαν κάθε προσπάθεια των ομοφυλόφιλων να παρελάσουν στο κέντρο του Βελιγραδίου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...