Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Τουρκίας – ΠΓΔΜ στην Άγκυρα

Συνάντηση είχε σήμερα στην Άγκυρα ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι, με τον ομόλογο του της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου και τον πρόεδρο της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Τζεμίλ Τσιτσέκ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, ο κ. Νταβούτογλου, στη συνάντηση με τον κ. Πόποσκι, σημείωσε για ακόμη μια φορά ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει την ευρωατλαντική ενσωμάτωση της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στο Σικάγο.

Στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών τονίστηκε το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Τουρκίας, καθώς και η πρόθεση για εμβάθυνση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, τόσο σε διμερές όσο και σε περιφερειακό και πολυμερές επίπεδο.

Ο κ. Πόποσκι, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, εξέφρασε ευγνωμοσύνη για την ειλικρινή στήριξη που εκφράζει ανεπιφύλακτα και συνεχώς η Τουρκία προς την ΠΓΔΜ και εξέφρασε την ελπίδα ότι η στήριξη αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Στη συνάντηση εξετάσθηκε η δυνατότητα εντατικοποίησης της οικονομικής συνεργασίας και της προώθησης ων προϊόντων της ΠΓΔΜ στην τουρκική αγορά.

Οι κ.κ. Νταβούτογλου και Πόποσκι εκτίμησαν από κοινού ότι είναι απαραίτητο να αυξηθούν περαιτέρω οι εμπορικές συναλλαγές των δύο χωρών, οι οποίες υπολογίζονται σε 400 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, και να αγγίξουν σύντομα το ποσό του ενός δις δολαρίων.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Τουρκία, στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να γίνει δεκτός και από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...