Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Kύκλωμα διεφθαρμένων τελωνειακών στη Βουλγαρία εκβίαζε οδηγούς αποκομίζοντας μεγάλα ποσά

Κύκλωμα διεφθαρμένων τελωνειακών εξάρθρωσαν οι βουλγαρικές διωκτικές αρχές, συλλαμβάνοντας 30 μέλη του σε ειδική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Τελωνεία».


Ύστερα από έρευνες τριών μηνών η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε τελικά χθες το βράδυ, στο σημείο συνοριακού ελέγχου «Καπιτάν Αντρέεβο» στα βουλγαροτουρκικά σύνορα. Η επιχείρηση διεξήχθη από τη Διεύθυνση Καταπολέμησης του Οργανωμένου εγκλήματος (GDBOP) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας του υπουργείου Εσωτερικών, και το εισαγγελικό γραφείο της Σόφιας και είχε ως στόχο τη διαλεύκανση υποθέσεων εκβίασης πολιτών και εταιρειών που μετέφεραν φορτία και διέρχονταν από τα σημεία συνοριακών ελέγχων.

Ο εισαγγελέας της Σόφιας Νικολάι Κοκίνοφ δήλωσε στη δημόσια βουλγαρική τηλεόραση (BNT) ότι συνελήφθησαν 30 άτομα.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κατά τη λήξη της βάρδιας. Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον προϊστάμενο και έναν τελωνειακό υπάλληλο να κάνουν διανομή των χρημάτων που είχαν αποκομίσει, περίπου 15.000 λέβα, εκβιάζοντας τους διερχόμενους οδηγούς. Επίσης, εντοπίστηκαν τραπεζικές επιταγές και χρηματικό ποσό σε διάφορα νομίσματα (δολάρια, ευρώ, τουρκικές λίρες), σύμφωνα με το BNT.

Ο κ. Κοκίνοφ είπε πως οι βουλγαρικές αρχές ανέλαβαν δράση μετά από εσωτερική πληροφόρηση και ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας χρησιμοποιήθηκαν οι Ειδικές Συσκευές Επιτήρησης SRS.

Οι συνοριακοί υπάλληλοι δεν είχαν «τιμοκατάλογο» για τις παράνομες ενέργειές τους, αλλά ζητούσαν χρήματα ανάλογα με το φορτίο και συνήθως έκλειναν τα μάτια σε υποθέσεις λαθρεμπορίου, σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Sofia News Agency.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...