Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

«Θέλουν να με δολοφονήσουν», κατήγγειλε ο παραιτηθείς πρωθυπουργός της Βουλγαρίας

Το βουλγαρικό κοινοβούλιο έκανε σήμερα αποδεκτή, με μεγάλη πλειοψηφία, την παραίτηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ.

Υπέρ της παραίτησης του υπουργικού συμβουλίου, την οποία κατέθεσε αιφνιδιαστικά, χθες το πρωί, ο ίδιος ο κ. Μπορίσοφ, ψήφισαν 209 βουλευτές. Πέντε βουλευτές ψήφισαν "κατά" ενώ ένας απείχε της ψηφοφορίας.

Της ψηφοφορίας προηγήθηκε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης, η οποία έδωσε μια πρώτη "γεύση" αλλά και τον τόνο της εκστρατείας των κομμάτων για τις επικείμενες πρόωρες εκλογές.

Πάντως, η πρώτη φραστική "βόμβα" ήρθε διά στόματος του παραιτηθέντος πρωθυπουργού, ο οποίος δήλωσε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της Βουλγαρίας έχουν λάβει επίσημη προειδοποίηση σχετικά με σχέδιο δολοφονίας του ίδιου, εξαιτίας, όπως είπε, των χτυπημάτων που έχουν καταφέρει οι βουλγαρικές υπηρεσίες και ο ίδιος προσωπικά στο διεθνές οργανωμένο έγκλημα.

Μάλιστα, ο κ. Μπορίσοφ κατέδειξε ως ηθικό αυτουργό της σχεδιαζόμενης, όπως υποστηρίζει, απόπειρας εναντίον του τον μέχρι πρόσφατα πρόεδρο του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών, Αχμέτ Ντογκάν.

"Σώπασα μέχρι σήμερα, αλλά πρέπει να δώσω την πρέπουσα απάντηση στις συκοφαντίες και στην εκ μέρους σας δυσφήμιση" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπορίσοφ, απευθυνόμενος προσωπικά στον βουλευτή του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών Χρίστο Μπίσεροφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...