Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Εγκρίθηκε από το σερβικό κοινοβούλιο η συμφωνία με το Κόσοβο

Ενέκρινε το κοινοβούλιο της Σερβίας τη συμφωνία με το Κοσοβο για εξομάλυνση των σχέσεων, που ανοίγει το δρόμο για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών του Βελιγραδίου με την ΕΕ. Όλα τα μεγάλα κόμματα υποστήριξαν τη συμφωνία η οποία υπερψηφίστηκε με 174 ψήφους έναντι 23 (σύνολο εδρών 250).

 Ο Ίβιτσα Ντάτσιτς τόνισε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πως η συμφωνία δεν σημαίνει αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου. «Θα μπορούσαμε να τα είχαμε αγνοήσει όλα, για να γίνουμε η ευρωπαϊκή Βόρεια Κορέα…και τότε τι;» αναρωτήθηκε ο Ντάτσιτς.

«Είναι ζήτημα επιβίωσης ή αφανισμού, όχι μόνο για το βόρειο Κόσοβο, αλλά για ολόκληρη τη Σερβία. Η επιλογή είναι αν θέλουμε να δούμε τη Σερβία στα συσσίτια να ασφυκτιά από τα δάκρυα ή τη θέλουμε ευημερούσα και ισχυρή», επεσήμανε εξηγώντας τους λόγους που αποδέχθηκε τη συμφωνία.

Απαντώντας στις επικρίσεις για «εθνική προδοσία» ο Ντάτσιτς τόνισε ότι «είναι καιρός να καθιερωθεί μία νέα πολιτική πρακτική που θα υπερασπίζεται με τη λογική τα εθνικά συμφέροντα και όχι όπως μέχρι σήμερα να δοξάζονται, στο τέλος, οι εθνικές ήττες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...