Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την ΠΓΔΜ

Την έναρξη το ταχύτερο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΠΓΔΜ ζητά έκθεση του Βρετανού Σοσιαλιστή, Ρίτσαρντ Χάουιτ, που τίθεται σε ψηφοφορία σήμερα στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ. Η έκθεση καλεί τις κυβερνήσεις της Ένωσης να ορίσουν το ταχύτερο ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, όμως εκφράζει και προβληματισμό για την αστάθεια στη χώρα και τις σχέσεις με την Ελλάδα για το θέμα της ονομασίας και με τη Βουλγαρία. 

Καθεστώς υποψήφιας χώρας αναγνωρίσθηκε στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας τον Δεκέμβριο του 2005 όμως οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν ακόμα αρχίσει. Πιο πρόσφατα η πορεία της χώρας έχει σημαδευθεί από την πολιτική και διακοινοτική αστάθεια, το μποϊκοτάζ του κοινοβουλίου από την Αντιπολίτευση και τις δύσκολες σχέσεις με τη Βουλγαρία.

Στην έκθεσή του ο κ. Χάουιτ ζητά να ορισθεί το συντομότερο από τις κυβερνήσεις της ΕΕ ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, εκτιμώντας ότι η διαπραγμάτευση θα ενθαρρύνει εποικοδομητικές συνομιλίες μεταξύ Σκοπίων, Αθηνών και Σόφιας, καθώς και περαιτέρω μεταρρυθμίσεις στην ίδια τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...