Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Βοσνία- Ερζεγοβίνη: Άρχισε η προεκλογική εκστρατεία για τις δημοτικές εκλογές της 7ης Οκτωβρίου

Με τον πρόεδρο της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής να διαβεβαιώνει ότι όλα είναι έτοιμα για την εκλογική μάχη ξεκινά σήμερα η προεκλογική εκστρατεία για τις δημοτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 7 Οκτωβρίου στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Επίσης ο ύπατος εκπρόσωπος της διεθνούς κοινότητας Βαλεντίν Ίνζκο κάλεσε όλα τα πολιτικά κόμματα να αποφύγουν εμπρηστική ρητορική.

«Οι άνθρωποι θέλουν να γνωρίζουν τι θα κάνετε ώστε η ζωή τους να γίνει καλύτερη και πως σκοπεύετε να προάγετε τη χώρα. Όλα τα κόμματα δεσμεύθηκαν για τη διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών και αναμένω να το τηρήσουν» τόνισε ο κ. Ίνζκο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νεζάβισνε Νόβινε» της Μπάνια Λούκα.

Ο ύπατος εκπρόσωπος της διεθνούς κοινότητας στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη συνέστησε στους πολιτικούς της χώρας «να έχουν υπόψη ότι πρόκειται για δημοτικές εκλογές και ότι στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας πρέπει να βρεθούν οι ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων και των πολιτών».

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής Μπράνκο Πέτριτς τόνισε ότι όλα είναι έτοιμα για τις εκλογές και ότι έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες προθεσμίες.

Στις δημοτικές εκλογές θα αναμετρηθούν 84 πολιτικά κόμματα, 59 συνασπισμοί, 224 ανεξάρτητοι υποψήφιοι και 16 λίστες ανεξάρτητων υποψηφίων

Στην εκλογική μάχη θα συμμετάσχουν συνολικά 30.351 υποψήφιοι, εκ των οποίων οι 550 θα διεκδικήσουν δημαρχιακούς θώκους, οι 29.652 θα είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβολοι και 149 θα είναι υποψήφιοι για τις έδρες που είναι κατοχυρωμένες για τις εθνικές μειονότητες.

Στην εκλογική αναμέτρηση της 7ης Οκτωβρίου θα αναδειχθούν τα τα μέλη 78 δημοτικών συμβουλίων στην Κροατο-Μουσουλμανική Ομοσπονδία και 58 δημοτικών συνελεύσεων στη Σερβική Δημοκρατία, 135 επικεφαλής κοινοτήτων της Βοσνίας, πέντε δήμαρχοι και η Βουλή της περιφέρειας Μπρτσκο.

Οι εγγεγραμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της Βοσνίας ψηφόροι είναι περίπου 3.100.000 και θα ψηφίσουν σε 5.100 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα, εκτός από την πόλη του Μόσταρ, όπου δεν θα διεξαχθούν εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...