Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Πλήρης απαξίωση για το πολιτικό σύστημα στη Ρουμανία

Το 87% των Ρουμάνων δεν εμπιστεύεται τα πολιτικά κόμματα και το 60% έχει λίγη ή πολύ λίγη εμπιστοσύνη στο Ρουμανικό Κοινοβούλιο... σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση που διεξήχθη από το Ρουμανικό Ινστιτούτο Αποτίμησης και Στρατηγικής (IRES).

Συγκεκριμένα, το 41% των ερωτηθέντων απάντησε ότι εμπιστεύεται λίγο το Ρουμανικό Κοινοβούλιο και το 19% ότι εμπιστεύεται πολύ λίγο το νομοθετικό σώμα της χώρας. Το 29% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει αρκετή εμπιστοσύνη στο Κοινοβούλιο και το 11% ότι έχει πολύ εμπιστοσύνη.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 87% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στα πολιτικά κόμματα, σε αντίθεση με το 12% που δήλωσε ότι έχει κάποια εμπιστοσύνη στα πολιτικά κόμματα.

Με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 51% των Ρουμάνων δεν εμπιστεύεται τις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης και το 50% έχει εμπιστοσύνη στην αστυνομία.

Το 53% των Ρουμάνων δήλωσε ότι εμπιστεύεται πολύ λίγο τους πολιτικούς, το 36% ότι εμπιστεύεται λίγο τους αστυνομικούς και το 39% ότι εμπιστεύεται λίγο τους δημόσιους υπαλλήλους.

Από την άλλη πλευρά, μεγάλη εμπιστοσύνη έχουν οι Ρουμάνοι στους εκπαιδευτικούς (σε ποσοστό 67%), στους γιατρούς (σε ποσοστό 69%), στους εργάτες (ποσοστό 80%), στους αγρότες (ποσοστό 82%) και στους στρατιωτικούς (ποσοστό 81%).

Όσον αφορά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους δημοσιογράφους το 21% των Ρουμάνων δήλωσε ότι τους εμπιστεύεται πολύ και το 33% απάντησε ότι τους εμπιστεύεται αρκετά.

Το 66% των ερωτηθέντων είπε ότι θεωρεί πιο αξιόπιστο μέσο το ραδιόφωνο, το 61% απάντησε ότι θεωρεί αξιόπιστα τα τηλεοπτικά κανάλια, το 58% το διαδίκτυο και το 51% τα έντυπα ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...