Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Γκρούεφσκι: Η κρίση βολεύει την Ελλάδα για να μην λυθεί το θέμα της ονομασίας

Στον προκλητικό ισχυρισμό ότι η Ελλάδα εκμεταλλεύεται την οικονομική κρίση που βιώνει για να μην επιλύσει το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ προέβη ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι.


«Η οικονομική κρίση βολεύει τον νότιο γείτονα μας, καθώς τη χρησιμοποιεί, ώστε να μην επιλυθεί το πρόβλημα της ονομασίας» υποστήριξε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, σε ομιλία του στην πόλη Στιπ το βράδυ της Παρασκευής.


«Επιδείξαμε μεγάλη διάθεση, ώστε να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όμως είναι εξαιρετικά σημαντικό το πώς θα επιλυθεί το ζήτημα του ονόματος. Θα παλέψουμε για την επίλυση του προβλήματος αυτού, χωρίς να ξεπουλήσουμε τα εθνικά συμφέροντα μας και πάντοτε με τα μάτια ανοιχτά. Στο τέλος, ο λαός θα είναι αυτός που θα αποφασίσει (σσ διεξαγωγή δημοψηφίσματος)» τόνισε ο Ν. Γκρούεφσκι.

Υποστήριξε ότι η ΠΓΔΜ την περίοδο 2007-2009, εκπλήρωσε όλες τις προϋποθέσεις για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. και ενέκρινε χετικούς νόμους, που απαιτούνται από τις Βρυξέλλες.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, αρμόδιος για ζητήματα ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης, Φατμίρ Μπεσίμι (προέρχεται από το αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι), μετά την επίσκεψη εργασίας που πραγματοποίησε στις Βρυξέλλες, εκτίμησε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συναίνεση στην Ε.Ε, ώστε να δοθεί στη χώρα ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

«Δεν θέλουμε να διαμορφώσουμε προσδοκίες που δεν είναι αντικειμενικές όσον αφορά το αν η "Μακεδονία" θα λάβει ημερομηνία από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής. Αντικειμενικά, δεδομένου του γεγονότος ότι δεν έχει ακόμα επιλυθεί το θέμα της ονομασίας με την Ελλάδα και τα ανοιχτά ζητήματα με τη Βουλγαρία, δεν υπάρχει συναίνεση από τα μέλη της Ένωσης για καθορισμό ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας με την ΕΕ» είπε χαρακτηριστικά.

Newsroom Enet με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...