Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας στο επίκεντρο της συνάντησης Ράμα- Λέττα, στη Ρώμη

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέττα διαβεβαίωσε τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα για τη στήριξη της Ιταλίας σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας που, σε λίγες ημέρες, αναμένει να της χορηγηθεί καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).


Σε κοινή συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη, ο Ιταλός πρωθυπουργός ανέφερε ότι η χώρα του θα ταχθεί υπέρ της Αλβανίας, προκειμένου να πείσει τις χώρες της ΕΕ που «αντιστέκονται» στην προοπτική ένταξής της στην «ευρωπαϊκή οικογένεια».

"Για εμάς δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Υπάρχουν όλες οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις για ένα θετικό αποτέλεσμα» δήλωσε ο κ. Λέττα.

Από την πλευρά του, ο κ. Ράμα τόνισε: «Εμείς περιμένουμε υπομονετικά την απόφαση για το καθεστώς, διότι υπάρχουν κάποιες χώρες μέλη που έχουν αμφιβολίες. Η Αλβανία το αξίζει όμως».

Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό, στο επίκεντρο της συνομιλίας με τον Αλβανό ομόλογό του ήταν η διμερής συνεργασία, οι ιταλικές επενδύσεις στην Αλβανία και η κατάσταση στην περιοχή.

Οι κ.κ. Ράμα και Λέττα εξέφρασαν την κοινή βούληση για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας ευχαρίστησε τον Ιταλό ομόλογό του για τη στήριξη που η Ρώμη παρέχει πάντα στα Τίρανα.

Ο κ. Ράμα ανέφερε ακόμη ότι «η Αλβανία είναι έτοιμη να δεχθεί και νέες ιταλικές επενδύσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...