Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

 Ο Μπορίσοφ επέστρεψε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης


«Είναι γνωστή και ξεκάθαρη η θέση του GERB να μην προβεί σε συνασπισμό με τους Σοσιαλιστές ή το Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών» δήλωσε σήμερα ο αρχηγός του GERB Μπόικο Μπορίσοφ, παραδίνοντας την εντολή σχηματισμού  κυβέρνησης όπως είχε προαναγγείλει.

Αναφερόμενος στο εθνικιστικό κόμμα Ατάκα, το τέταρτο που πήρε το «εισιτήριο» για την είσοδο στη Βουλή, ο κ. Μπορίσοφ τόνισε «Δεν πρόκειται να συμμαχήσουμε με ένα κόμμα, το οποίο κάθεται, επιδεικτικά, όταν ηχεί ο ύμνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον κ. Μπορίσοφ, το Ατάκα και ο σκληροπυρηνικός ηγέτης του Βόλεν Σίντεροφ έχουν ήδη κλείσει «μυστική συμφωνία» στήριξης της νέας κυβέρνησης, με «διάφορα διαδικαστικά κόλπα».

Χαρακτήρισε δε «αίσχος» για τον αρχηγό των Σοσιαλιστών Σεργκέι Στανίσεφ και τον επικεφαλής του Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών Λούτφι Μεστάν να προτίθενται να συνεργαστούν με ένα αντιευρωπαϊκό κόμμα όπως το Ατάκα.

«Να είχαν έρθει σε μένα, εγώ θα τους έδινα έναν βουλευτή, τη μία ψήφο που τους χρειάζεται για να περάσουν την κυβέρνηση του κ. Πλάμεν Ορεσάρσκι ώστε να μην εκτιθέμεθα μπροστά στους Ευρωπαίους» πρόσθεσε ο κ. Μπορίσοφ.

Ο πρόεδρος Πλέβνελιεφ, μετά την επιστροφή της εντολής από τον κ. Μπορίσοφ, ανήγγειλε ότι αργότερα σήμερα το απόγευμα, θα αναθέσει τον σχηματισμό κυβέρνησης στον υποψήφιο πρωθυπουργό του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Πλάμεν Ορεσάρσκι.

Ύστερα από τη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του φιλελεύθερου Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών Λουτφί Μεστάν με τον κ. Πλέβνελιεφ, στο πλαίσιο της διαβούλευσης του Βούλγαρου προέδρου με τις ηγεσίες των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ανήγγειλε ότι την ερχόμενη Τρίτη 28 Μαΐου ενδέχεται να πραγματοποιηθεί στη Βουλή η ψηφοφορία για τη νέα κυβέρνηση της Βουλγαρίας.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του «Ατάκα», μετά τη συνάντησή του με τον κ. Πλέβνελιεφ, κάλεσε το GERB και τον κ. Μπορίσοφ «να αφήσουν τις προβοκάτσιες και τα διαδικαστικά κόλπα, με τα οποία υπονομεύουν τη δουλειά της νέας Βουλής από την πρώτη κιόλας μέρα». Ενώ προειδοποίησε το μέχρι πρόσφατα κυβερνών κόμμα να μην ασκεί πίεση στα μέλη του Συνταγματικού Δικαστηρίου με στόχο να τους εξαναγκάσει να υπερψηφίσουν το αίτημα του GERB για ακύρωση ων πρόσφατων εκλογών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...