Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Κροατία: «Κλειδί» για την ανάκαμψη της οικονομίας οι επενδύσεις


Σύμφωνα με τον Κροάτη πρωθυπουργό Ζόραν Μιλάνοβιτς.

Την πεποίθηση ότι οι επενδύσεις είναι το «κλειδί» για την ανάκαμψη της οικονομίας, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς, στη διάρκεια της παρουσίασης των κυβερνητικών μέτρων για την ενθάρρυνση των επενδύσεων και την αναδιάρθρωση της οικονομίας, στο πλαίσιο του έργου ProInvest.

Η κυβέρνηση εστιάζει την προσοχή της στην επανεκκίνηση των δημόσιων επενδύσεων, τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων, επεσήμανε.

Εξήντα μεγάλα έργα, συνολικής αξίας άνω των έξι δισεκατομμυρίων ευρώ, στους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας και της βιομηχανίας έχουν εγγραφεί στην Υπηρεσία Επενδύσεων και Ανταγωνισμού και δεκαπέντε αναμένεται να έχουν υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2013, δημιουργώντας 2.500 θέσεις εργασίας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο νέος νόμος για τις επενδύσεις θα δώσει ώθηση στα επιχειρηματικά σχέδια και επανέλαβε ότι σε καμία περίπτωση το νέο νομοθετικό πλαίσιο δεν αποτελεί «ξεπούλημα του εθνικού πλούτου», όπως δηλώνει η αντιπολίτευση.

Ο κ. Μιλάνοβιτς υπεραμύνθηκε του νέου νόμου για τις επενδύσεις τονίζοντας πως ήταν αναγκαίος για την επίσπευση των επενδυτικών διαδικασιών σε έργα όπως η κατασκευή των νέων υποδομών στον θερμοηλεκτρικό σταθμό Πλόμιν, άλλων ενεργειακών εγκαταστάσεων, του νέου τερματικού σταθμού επιβατών στο αεροδρόμιο του Ζάγκρεμπ και του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου. Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι τα περισσότερα από αυτά τα έργα θα χρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Ο Κροάτης πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τη διαδικασία αναδιάρθρωσης των δημόσιων εταιρειών βοηθώντας και τον ιδιωτικό τομέα, κυρίως με την εισαγωγή των διαδικασιών διακανονισμού χρεών για επιχειρήσεις που βρίσκονται στο «χείλος» της χρεοκοπίας. Όπως είπε, τουλάχιστον 42.000 εταιρείες, με συνολικό χρέος άνω των 37 δισ. κούνα, προσέφυγαν σε αυτό το νέο «σχήμα» με στόχο να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους και να μην κλείσουν.

(1 ευρώ=7,6 κούνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...