Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Νέα συνάντηση Βελιγραδίου - Πρίστινας στις Βρυξέλες


Οι διαπραγματευτικές αντιπροσωπείες του Βελιγραδίου και της Πρίστινα συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες σε μία ακόμη προσπάθεια επίτευξης συναίνεσης για την εφαρμογή της συμφωνίας εξομάλυνσης των σχέσεων.

"Αναμένουμε οι δύο αντιπροσωπείες να συνεχίσουν τις συνομιλίες" δήλωσε η Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον.

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Βελιγραδίου, όπως και την προηγούμενη φορά, είναι ο σύμβουλος του προέδρου της Σερβίας, Μάρκο Τζούριτς και της αντιπροσωπείας της Πρίστινας ο αναπληρωτής πρωθυπουργός, Χαϊρεντίν Κούτσι. Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκπροσωπεί ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Διεύρυνσης, Φερνάντο Τζεντιλίνι.

Ο πρώτος γύρος των συνομιλιών για την εφαρμογή της συμφωνίας Βελιγραδίου - Πρίστινας που μονοέγραψαν στις 19 Απριλίου, στις Βρυξέλλες, οι πρωθυπουργοί της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς και του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι διεξήχθη πριν από δύο εβδομάδες και έληξε χωρίς αποτέλεσμα.

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης, Αλεξάνταρ Βούτσιτς είχε δηλώσει τότε ότι η αντιπροσωπεία της Πρίστινας επιχείρησε να επιβάλει λύσεις που δεν είναι μέρος της συμφωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...