Κυριακή, 19 Μαΐου 2013

Βούλγαροι και Τούρκοι μεταφορείς ήρθαν στα χέρια στον μεθοριακό σταθμό

Οι δυσαρεστημένοι Βούλγαροι οδηγοί είχαν κλείσει για δύο ημέρες την κυκλοφορία, προκαλώντας ουρές μήκους 15 χιλιομέτρων στο μεθοριακό σταθμό Καπιτάν Ανδρέεβο και 5,5 χιλιομέτρων στο σταθμό του Λέσοβο. Στις ουρές ακινητοποιήθηκαν κυρίως Τούρκοι φορτηγατζήδες.

Μερικοί από αυτούς έκατσαν στο δρόμο και με αυτόν τον τρόπο τον έκλεισαν εντελώς. Εκνευρισμένοι λόγω του μπλόκου οι Τούρκοι αποφάσισαν πως αν δεν μπορούν οι ίδιοι να περάσουν, δεν θα περάσει κανείς άλλος. Η ένταση κλιμακώθηκε μετά από την προσπάθεια αστυνομικών να ανοίξουν το δρόμο τουλάχιστον για τα αυτοκίνητα. Εκείνοι ζήτησαν ευγενικά από τους οδηγούς που κάθονταν στο δρόμο να σηκωθούν. Ακριβώς αυτή τη στιγμή ένα τουρκικό φορτηγό χτύπησε ελαφρά ένα Βούλγαρο αστυνόμο ο οποίος κατάφερε το τελευταίο δευτερόλεπτο να τραβηχτεί στην άκρη. Ακολούθησε ξυλοδαρμός στον οποίο συμμετείχαν μερικοί Βούλγαροι και Τούρκοι.

Η διοίκηση του μεθοριακού σταθμού κάλεσε την αστυνομία. Από την Ένωση των Βουλγάρων μεταφορέων BASAT κάλεσαν οπαδούς ποδοσφαίρου. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τη σύγκρουση, ενώ οι Τούρκοι οδηγοί άνοιξαν το δρόμο κατά τις 2 το μεσημέρι. Ύστερα τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία μπορούσαν να περνούν, δεν επιτρεπόταν η διέλευση των φορτηγών. Αργά το απόγευμα ήρθαν περισσότεροι αστυνομικοί για να εξασφαλίσουν την τάξη.

Οι Τούρκοι μεταφορείς ήταν απελπισμένοι επειδή εδώ και δύο μέρες ήταν κλειστός όχι μόνο ο σταθμός ελέγχου Καπιτάν Ανδρέεβο αλλά και ο μεθοριακός σταθμός Λέσοβο. Για να αποφύγουν την ουρά, τα φορτηγά τα οποία έρχονταν από την Ευρώπη, σταματούσαν σε πάρκινγκ κατά μήκος του δρόμου Ε-80. Περισσότερα από 100 φορτηγά σταμάτησαν στο παρκινγκ του χωριού Κλοκότνιτσα το οποίο κανονικά χωράει μόνο 50 φορτηγά. Οι οδηγοί παραπονιούνταν πως δεν υπάρχουν ούτε τουαλέτες, ούτε καταστήματα ή καφετέριες οπού θα μπορούσαν να αγοράσουν νερό και φαγητό. Παραγεμισμένα ήταν και τα παρκινγκ στο χωριό Βαρμπίτσα, στο 5ο χιλιόμετρο κοντά στο Χάσκοβο και στο Χάρμανλι. Συνέχεια έρχονταν και άλλα φορτηγά και δεν είχε χώρο για αυτά σύμφωνα με το grreporter.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...