Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Κόσοβο: Παράνομο το δημοψήφισμα στους δήμους του Βορρά

Τα μέλη της Βουλής του Κοσόβου υιοθέτησαν ψήφισμα, με το οποίο κηρύσσεται παράνομο και άκυρο το δημοψήφισμα που διεξήχθη στους τέσσερις δήμους του βορείου Κοσόβου με σερβική πλειοψηφία.

Το δημοψήφισμα δεν παράγει κάποιο έννομο ή πολιτικό αποτέλεσμα, επειδή είναι άκυρο, τονίζεται σε ανακοίνωση της Βουλής του Κοσόβου.

«Η Βουλή του Κοσόβου ενθαρρύνει τη σερβική κοινότητα στο βόρειο τμήμα της χώρας να συμμετάσχει στην υλοποίηση της Συνολικής Πρότασης για την επίλυση του καθεστώτος του Κοσόβου» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Υπογραμμίζεται δε η ετοιμότητα για προστασία και τήρηση όλων των διεθνών συμβάσεων, που εγγυώνται τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών, όπως και τα δικαιώματα των μειονοτήτων.

Επισημαίνοντας ότι το δημοψήφισμα στο βόρειο Κόσοβο οργάνωσαν «οι παράλληλες δομές που χρηματοδοτεί και καθοδηγεί η Σερβία», οι βουλευτές του Κοσόβου τονίζουν ότι πρόκειται για ενέργεια που στρέφεται κατά της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας του Κοσόβου.

«Η Βουλή εκλαμβάνει αυτό το δημοψήφισμα ως καταπάτηση της συνταγματικής έννομης τάξης στη Δημοκρατία του Κοσόβου» αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται ότι «τέτοια εξωθεσμικά και παράνομα γεγονότα ζημιώνουν τις συνεχείς προσπάθειες των θεσμών του Κοσόβου να ενσωματώσουν τη σερβική κοινότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται ΟΛΑ αρκεί να μην είναι διαφημιστικά, δυσφημιστικά και να εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...